Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aptauja: Vairums itāļu uzskata Salvīni par valdības īsto līderi

Vairums itāļu uzskata Itālijas vicepremjeru un iekšlietu ministru Mateo Salvīni par valdības īsto vadītāju, liecina piektdien publiskotie aptaujas rezultāti.

Laikraksta La Repubblica ikmēneša aptauja liecina, ka 58% uzskata Salvīni par faktisko līderi un tikai 16% domā, ka līdera pozīcijās atrodas Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte.

Savukārt 14% pauda viedokli, ka īstais valdības līderis ir populistiskās Pieczvaigžņu kustības (M5S) vadītājs, vicepremjers Luidži Di Maio.

Kontes koalīcijas valdību, kas tika izveidota jūnijā, atzinīgi vērtēja 58% aptaujāto, kas ir par 4% mazāk nekā septembrī, liecina aptaujas rezultāti.

Salvīni, kurš vada pret imigrāciju noskaņoto labējo partiju Līga, aktīvi darbojas sociālajos medijos, radio un televīzijā, lai popularizētu partijas idejas.

No visām Romas amatpersonām Salvīni bijis visnelokāmākais strīdā ar Briseli par Itālijas plānu 2019.gada budžetam, ko Eiropas Komisija (EK) ir noraidījusi.

Aptauja liecina, ka Salvīni pašreiz ir Itālijas populārākais politiķis. Oktobrī, līdzīgi kā septembrī, atbalsts viņam sasniedza 60%. Tikmēr Kontes popularitātes reitings samazinājies no 61% uz 59%.

Vairums opozīcijas partiju atbalstītāju uzskata Salvīni par īsto valdības līderi. Šādu viedokli aptaujā pauda 70% kreisi centriskās Demokrātiskās partijas atbalstītāju un 51% konservatīvās partijas Forza Italia (Uz priekšu, Itālija!) atbalstītāju.

Pat M5S atbalstītāju vidū 35% nosauca Salvīni par īsto līderi, kas ir tikai par 2% mazāk nekā Di Maio.

Top komentāri

Arī Benito un Duči par TĀDIEM
A
UZSKATĪJA. Itāļi tāda dīvaina tauta, kam par līderiem tādi drausmīgi zvēri kā Nerons un Kaligula bijuši, un par citiem nemaz nerunāsim...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits