Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Austrijas pilsētas mērs aicina turkus neizkārt Turcijas karogus

Austrijas pilsētas Vīnerneištates mērs piektdien aicinājis turku iedzīvotājus nekavējoties novākt izkarinātos Turcijas karogus, uzsverot, ka ārpolitikai nav vietas šajā pilsētā.

Pēc pagājušā nedēļā notikušā apvērsuma mēģinājuma Turcijā daudzi Austrijā dzīvojošie turki logos vai uz balkoniem izkāra Turcijas karogus, šādi paužot atbalstu Turcijas valdībai.

Austrijā dzīvo aptuveni 300 000 turku. Vīnerneištatē, kas atrodas 60 kilometrus uz dienvidiem no Vīnes, aptuveni piektā daļa no 43 000 iedzīvotāju ir imigranti, un turki veido lielāko daļu no tiem.

Pilsētas mērs Klauss Šnībergers no konservatīvās Tautas partijas paziņoja, ka nevēlas, lai "pašreizējie notikumi Turcijā" tiktu importēti Vīnerneištatē.

"Tādēļ es aicinu visus tos, kuri izkāruši Turcijas karogus pie savām mājām vai balkoniem, nekavējoties tos noņemt," atklātā vēstulē turku kopienas organizācijām paziņoja mērs.

Viņš skaidroja, ka pilsētas desmitgadēm senās tradīcijas un vērtības ir jāaizsargā, saskaroties ar lielo imigrantu pieplūdumu.

"Vīnerneištate ir atklāta, toleranta pilsēta. Tomēr integrācijas jautājums ir viens no lielākajiem mūsdienu izaicinājumiem," paziņoja Šnībergers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits