Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Cerībā uz Brexit vienošanos, kāpj britu mārciņas vērtība

Britu mārciņas vērtība otrdien pieauga jaunā cerībā, ka Lielbritānijas premjere Terēza Meja izvairīsies no haotiska bezvienošanās Brexit, savukārt pasaules biržu indeksi palielinājās. Jau vairākus mēnešus ir bijis skaidrs, ka "Mejas stratēģija ir bijusi iedzīt skeptiķus strupceļā, lai tie atbalstītu viņas vienošanos," sacīja "Oanda analītiķis Kreigs Erlams.

"Stratēģija, ka bezvienošanās Brexit vai Brexit atcelšanas risks būs pietiekams, lai iegūtu pietiekami daudz balsu, varbūt sāk nest augļus, tomēr parlaments tiecas pārņemt kontroli pār šo procesu," sacīja analītiķis.

Dienu pirms šiem izteikumiem britu parlaments nolēma uzņemties iniciatīvu Brexit jautājumā, piešķirot sev tiesības balsot par dažādiem variantiem.

Lielbritānijai jāizšķiras starp četriem pamatvirzieniem - premjerministres Terēzas Mejas panāktās Brexit vienošanās atbalstīšana, izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās, Brexit atlikšana uz ilgāku laiku vai atteikšanās no Brexit vispār.

Tomēr, pat ja parlaments ar balsu vairākumu izlems par rīcības kursu, valdībai nav juridisku saistību sekot parlamenta norādījumiem.

Tikmēr pasaules biržās otrdien bija kāpums pēc pirmdienas krituma, bet Londonas biržas indeksa kāpums bija mazāk straujš, jo to bremzēja mārciņas vērtības palielināšanās.

Eiro vērtība pret ASV dolāru kritās, britu mārciņas kurss pret dolāru pieauga, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās. Eiro vērtība pret britu mārciņu saruka.

Top komentāri

VVZ
V
Uz BREXIT gaida ļoti daudzi ES iedzīvotāji, kuriem ir nauda, jo ES ar savu skrūvju pievilkšanu un absurdajām regulām ir piegriezusies. Civilizēta valsts, tepat netālu- ideāla vieta, kur dzīvot un tērēt savu naudiņu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits