Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ES Padome vienojas par pasākumiem Eiropas banku turpmākai stiprināšanai un risku samazināšanai

Eiropas Savienības (ES) Padome piektdien vienojusies par pamatprincipiem banku nozares pasākumu kopumam, kas ietver Eiropas Komisijas (EK) ierosinātas reformas ES banku sektora turpmākai stiprināšanai.

Šis pasākumu kopums būtiski atbalstīs risku samazināšanu ES bankām, un tas ir būtisks banku savienības izveides pabeigšanas elements. Tas balstīts uz jau esošiem banku regulējošiem noteikumiem, nodrošinot to, ka tiek novērsti apdraudējumi finanšu stabilitātei un bankas turpina atbalstīt reālo ekonomiku.

"Es esmu iepriecināts, ka pēc vairāk nekā pusotra gada ilgušām ļoti sarežģītām un tehniskām diskusijām, Padome ir vienojusies par pamatprincipiem šim ļoti nozīmīgajam risku samazināšanas pasākumu kopumam. Eiropai ir nepieciešams spēcīgs un daudzpusīgs banku sektors ekonomikas finansēšanai," norāda EK priekšsēdētāja vietnieks eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis.

Piektdien panāktā vienošanās papildinās risku novēršanas pasākumus, par kuriem ES vienojusies jau agrāk. Turklāt jaunais pasākumu kopums ES tiesību aktos iestrādās nacionālos standartus, vienlaikus ņemot vērā Eiropas specifikas un izvairoties no nepamatotas ietekmes uz reālās ekonomikas finansēšanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits