Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kuģim ar aptuveni 100 migrantiem atļauj piestāt Itālijas ostā

Vācu labdarības organizācijas kuģim Eleonore, kas pārkāpa aizliegumu iebraukt Itālijas teritoriālajos ūdeņos, pirmdien dota atļauja piestāt ostā un izlaist krastā vairāk nekā 100 migrantus, kas atrodas uz kuģa.

Tvitera kontā Seegezwitscher, kur tiek publiskotas ziņas no Eleonore klāja, teikts, ka Itālijas robežpatruļa devusi atļauju kuģim piestāt ostā Sicīlijā un izlaist krastā migrantus.

Kuģis aizturēts uz izmeklēšanas laiku.

"Tagad mēs esam drošā ostā," tviterī apliecināja kapteinis Klauss Pīters Reišs. "Tagad mūsu kuģis ir konfiscēts," viņš piebilda, mudinot ziedot, lai aktīvisti varētu tikt pie jauna kuģa.

Eleonore kapteinis iepriekš bija informējis Itālijas varasiestādes, ka pārkāps aizliegumu un iebrauks Itālijas teritoriālajos ūdeņos, jo uz kuģa izveidojusies ārkārtas situācija.

Seegezwitscher ziņoja, ka kuģis ar migrantiem pavadījis jūrā astoņas dienas, un to laikā piedzīvota spēcīga vētra, kas appludinājusi klāju.

Itālija ir pieņēmusi stingrus likumus, kas vērsti pret nevalstisko organizāciju kuģiem, kuri Vidusjūrā uzņem migrantus. Kuģiem, kas pārkāpj aizliegumu iebraukt Itālijas ūdeņos, var tik piemērota līdz pat miljonam eiro liela sodanauda.

Cits aktīvistu kuģis Mare Jonio pirmdien pavēstīja, ka izsēdinās krastā 31 nelegālo imigrantu.

"Mēs tikko tikām informēti, ka Itālijas krasta apsardze "veselības apsvērumu" dēļ izsēdinās krastā 31 cilvēku, kas ir uz klāja," tviterī pavēstīja organizācija Mediterranea Saving Lives, kas kuģi nofraktējusi.

Trim aktīvistu organizāciju kuģiem Itālijas teritoriālajos ūdeņos liegts ieceļot atbilstoši līdzšinējās valdības īstenotajai stingrajai politikai.

Mare Jonio pagājušajā nedēļā Lībijas piekrastē uzņēma 98 nelegālos imigrantus. 67 aktīvistu kuģa pasažieri, arī sievietes, nepilngadīgie un tie, kuriem bijusi nepieciešama mediķu palīdzība, krastā izkāpt varēja jau agrāk.

Vācijas aktīvistu organizācijas Sea Eye kuģis Alan Kurdi", kuram līdzšinējais Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni aizliedzis iebraukt Itālijas ūdeņos, pirmdien atradās starp Itāliju un Maltu.

Salvīni vairākkārt kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.

Atbilstoši Salvīni šogad pieņemtajam rīkojumam, aktīvistu kuģiem, kas bez atļaujas iebrauc Itālijas ūdeņos, noteiktas bargas soda naudas, kuģi var tikt konfiscēti, bet pret to kapteiņiem uzsākta kriminālvajāšana.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

nē demografiskai kolonizācijai
n
Kuģa apkalpi ir jāapcietina un jādeportē uz Kongo.
Pareizaisvirsraksts
P
Vēl viens cēliens Eiropas beigu drāmā.
Ja nav tad nav
J
Ja kuģis bez atļaujas tuvojās Itālijas krastam,tad pareizi būtu uz to noziedznieka kuģīti izšaut kādu strīpu lādiņu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits