Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Atsevišķās vietās Alpos neierasti biezās sniega segas dēļ noteikts visaugstākais lavīnu riska līmenis. Slēgtas gan slēpošanas trases, gan ceļi

Lavīnā Austrijas Alpos gājuši bojā trīs slēpotāji no Vācijas

Lavīnā Austrijas Alpos gājuši bojā trīs slēpotāji no Vācijas, bet vēl viens viņu biedrs pagaidām oficiāli tiek uzskatīts par pazudušu, svētdien paziņojusi Forarlbergas federālās zemes policija. Par vāciešu pazušanu sestdien ziņoja viena slēpotāja sieva. Trīs bojāgājušie tika atrasti sestdienas vakarā netālu no Lehas slēpošanas kūrorta, bet ceturtā meklēšanu nācās pārtraukt spēcīgas snigšanas un augstas lavīnbīstamības dēļ.

Policija uzskata, ka četri draugi slēpojuši pa trasi, kas tobrīd jau bijusi slēgta. Lai gan viņiem bijis nepieciešamais drošības aprīkojums un viņu gaisa spilveni piepūtušies, tomēr slēpotājus tas nav paglābis - lavīna viņiem izrādījusies liktenīga.

Jau ziņots, ka Alpos atsākusies ļoti stipra snigšana, un no svētdienas līdz otrdienai vietām prognozēts pusotrs metrs svaiga sniega, tādēļ daļā Austrijas, Šveices un Vācijas Alpu sinoptiķi izsludinājuši sarkano - augstākās pakāpes - brīdinājumu.

Meteoroloģijas dienesti informē, ka vietām - īpaši Austrijas Alpos - jau izveidojusies dziļākā sniega sega teju simts gadu laikā, dažviet kalnos tās biezums pārsniedz trīs metrus, kupenas ir vēl dziļākas.

Lavīnu risks, kas jau tā ir augsts, tuvākajās dienās kļūs kritisks.

Sestdien, kad snigšana uz neilgu laiku bija mitējusies, Vācijas dienvidos un Austrijā tika intensīvi tīrīti autoceļi un ēku jumti.

Vācijā Bodenezera tuvumā vilcieni starp Minheni un Landavu kursē palēninātā ātrumā, jo pastāv iespēja, ka koki zem sniega svara var nogāzties uz sliedēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits