Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Leiene atkāpsies no Vācijas aizsardzības ministres amata

Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiene, kas oficiāli izvirzīta Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatam, paziņojusi, ka trešdien atkāpsies no ministres amata neatkarīgi no tā, vai tiks ievēlēta par jauno EK prezidenti.

Eiropas Parlamenta (EP) balsojums par Leienes apstiprināšanu EK prezidenta amatā paredzēts otrdien. Lai Leiene tiktu apstiprināta amatā, par to jānobalso vismaz 374 no 746 EP deputātiem.

"Rīt es lūgšu Eiropas Parlamenta uzticību. Neatkarīgi no iznākuma, es trešdien atkāpšos no aizsardzības ministres amata, lai kalpotu Eiropai ar visu savu spēku," tviterī paziņoja Leiene.

"Es esmu dziļi pateicīga par gadiem, ko aizvadīju kopā ar Bundesvēru," piebilda ministre. Leiene kļuva par Vācijas aizsardzības ministri 2013. gadā.

Leienes izvirzīšana EK prezidenta amatam ir izpelnījusies ļoti pretrunīgus vērtējumus un nav zināms, vai viņai izdosies iegūt apstiprināšanai nepieciešamo atbalstu.

Pagaidām tikai viņas pašas pārstāvētā Eiropas Tautas partijas frakcija paudusi atbalstu Leienes kandidatūrai. Eiropas Tautas partijai ir 182 EP deputātu mandāti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits