Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

No amata atkāpies ES tirdzniecības komisārs, kurš pārkāpis Covid-19 ierobežojumus

No amata atkāpies Eiropas Savienības (ES) tirdzniecības komisārs Fils Hogans, kas bija izpelnījies pārmetumus par Īrijā Covid-19 krīzes dēļ noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, trešdienas vakarā pavēstīja viņa biroja vadītājs Pīters Pauers.

Hogans izpelnījies nopēlumu, jo pagājušajā nedēļā savā dzimtenē Īrijā apmeklēja kādas vakariņas, ar to pārkāpjot ierobežojumus, kas Covid-19 krīzes dēļ noteikti Īrijā.

Spiediens uz Hoganu trešdien pastiprinājās, kad Īrijas premjerministrs Mihals Mārtins paziņoja, ka Pauers sniedzis "mainīgus naratīvus" par Hogana pārvietošanos.

Valdošajā koalīcijā esošās Zaļās partijas līderis Eimons Raiens pavēstīja nacionālajai raidsabiedrībai RTE, ka valdība vairs neuzticas komisāram Hoganam.

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena bija lūgusi Hoganam paskaidrojumu par viņa rīcību Īrijā un bija izskatījusi viņa atbildi kopš otrdienas.

Tirdzniecības komisāra amats ir viens no svarīgākajiem EK, un viņš ir atbildīgs par tirdzniecības vienošanos apspriešanu 27 ES dalībvalstu vārdā ar partneriem visā pasaulē. Hoganam bija arī svarīga loma sarunās ar Lielbritāniju par tās pēc Brexit tirdzniecības attiecībām ar ES.

60 gadus vecais Hogans tika apsūdzēts par to, ka piedalījies Golfa biedrības banketā kādā viesnīcā Īrijas rietumos kopā ar apmēram 80 citiem cilvēkiem, tādējādi pārkāpjot cilvēku skaita ierobežojumu saietos.

Īrijas lauksaimniecības ministrs Dara Kaleri jau bija atkāpies no amata par piedalīšanos šajā pasākumā.

Hogans otrdienas vakarā intervijā RTE atvainojās un sniedza paskaidrojumu par savu pārvietošanos uz lokālai karantīnai pakļautu rajonu un no tā pēc savas atgriešanās Īrijā no Briseles 31.jūlijā.

Saskaņā ar Veselības ministrijas noteikumiem personai, kas ieradusies Īrijā no "zaļajā sarakstā" neiekļautas valsts, ir jāierobežo sava pārvietošanās uz 14 dienām.

Hogans sacīja, ka viņam 5.augustā kādas slimnīcas apmeklējuma laikā Covid-19 tests bijis negatīvs, tātad viņš nav bijis pakļauts prasībai par pašizolāciju vai karantīnu.

Triju valdības partiju līderi, atbildot uz Hogana interviju, paziņoja, ka Hogana "informācijas sniegšana ar kavēšanos un vilcināšanos ir grāvusi sabiedrības uzticību".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits