Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
"Šodien mums izdevās veikt milzīgu soli Polijas enerģētikas sektora drošības un neatkarības virzienā," piektdien apstiprinot vienošanās panākšanu, paziņoja Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis

Polija un Dānija vienojas par Baltijas jūras gāzesvadu

Polija un Dānija piektdien vienojušās par gāzesvada izbūvi Baltijas jūrā, lai Polijai piegādātu Norvēģijas gāzi, tādējādi mazinot enerģētisko atkarību no Krievijas.

Atbilstoši plānam gāze pa projekta Baltic Pipe 900 kilometrus garo gāzesvadu caur Dānijas teritoriju uz Poliju tiks piegādāta, sākot no 2022.gada, kad beigsies Varšavas līgums ar Krievijas koncernu Gazprom. 

"Šodien mums izdevās veikt milzīgu soli Polijas enerģētikas sektora drošības un neatkarības virzienā," piektdien apstiprinot vienošanās panākšanu, tviterī paziņoja Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis.

"Tika pieņemts investīciju lēmums, lai uzbūvētu stratēģisko gāzesvadu Baltic Pipe, un, pateicoties tam, gāze no Norvēģijas šelfa tiks importēta caur Dāniju," viņš piebilda, izsakoties par vienošanos, ko izziņojuši Polijas un Dānijas valsts gāzes sadales tīkla uzņēmumi.

Polijas un Dānijas uzņēmumi GAZ-SYSTEM SA un Energinet SOV piektdien paziņoja, ka tie izstrādājuši vienošanos par gāzesvadu, lai "visi tā elementi varētu sākt darboties līdz 2022.gada 1.oktobrim" ar jaudu līdz desmit miljardiem kubikmetru gadā.

Uzņēmumi norādīja, ka ir saņemts Eiropas Savienības (ES) finansiālais atbalsts 51,4 miljonu eiro apmērā no programmas Connecting Europe Facility (CEF). Projekta kopējās izmaksas paziņojumā nav atklātas.

Polija šomēnes parakstīja otru vienošanos ar ASV par sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) piegādēm, šādi cenšoties mazināt enerģētisko atkarību no Krievijas.

Polija, kas šobrīd divas trešdaļas gāzes saņem no Kremļa atbalstītā koncerna Gazprom, vēlas importēt gāzi arī no Norvēģijas un Kataras.

 

Top komentāri

tev sen jau jāguļ
t
citādi rīt stundās snaudīsi !!!
Ķeņcis
Ķ
Poļi ir malači, salīdzinot ar mūsu aitasgalvām.
Scorseze
S
Tas viss atgādina slima suņa murgus:), jo visu laiku tiek brēkts par "enerģētisko atkarību" no Krievijas, taču Krievija nevienu brīdi nav teikusi kādai valstij lai tā pilda kādas prasības un ja ne, Krievija nepiegādās gāzi vai cels cenu:) realitātē iznāk ka krievijas cena jebkurā gadījumā ir viszemākā, bet visa tā kviekšana ir tikai lai ASV un vēl daži indivīdi uzspiestu pirkt no viņiem par vismaz 15%- 25% dārgāku dabasgāzi un sagrautu infrastruktūru ar Krieviju, tajā gadījumā gan iznāks tā, ka ASV sāks diktēt savus noteikumus un manipulēt ar gāzes cenu savās interesēs:) Ja kāds nezin, tad Norvēģijas gāze arī ir zem jeņķu tupeles:):):):):) Rezultāts Eiropai būs tikai viens - gāzes cenas astronomisks kāpums:):):):) lai ko arī neteiktu, jo jātmaksā būs ne tikai gāzes cena bet arī visa infrastruktūra:):):)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits