Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Porošenko izsaka pateicību bijušajam Lietuvas premjeram par Māršala plānu Ukrainai

Ukrainas prezidents Petro Porošenko izteicis pateicību Lietuvas Seima opozīcijas līderim no partijas Tēvzemes savienība-Lietuvas kristīgie demokrāti, bijušajam premjerministram Andrjum Kubiļum par viņa centieniem rosināt starptautisku atbalstu Ukrainai.

"Rakstu jums, lai izteiktu savu pateicību par jūsu vērienīgo iniciatīvu Ukrainas atbalstam, sava veida Māršala plānu," teikts Porošenko vēstulē, ko izplatījusi Tēvzemes savienība-Lietuvas kristīgie demokrāti.

Marta beigās Eiropas Tautas partijas (EPP) kongress pēc Kubiļus iniciatīvas pieņēma rezolūciju "Par ilglaicīgu atbalsta plānu Ukrainai", kurā norādīts, ka Eiropas Savienībai (ES) un tās dalībvalstīm jāizstrādā programmas, kas paredzētu sniegt Ukrainai militāro, ekonomisko un humāno atbalstu.

Dokumentā arī uzsvērts, ka Eiropas valstīm jāiestājas par demokrātiskām reformām Ukrainā un jāatbalsta prorietumnieciskie centieni Kijevas ārpolitikā.

Kā norādījis Ukrainas prezidents, šī iniciatīva nākusi īstajā laikā un ir ļoti svarīga cīņā pret Krievijas agresiju un Ukrainas izturības stiprināšanā.

Porošenko savā vēstulē Kubiļum arī uzsvēris, ka ir svarīgi izmantot šo politisko impulsu un pārvērst labos nodomus reālā mehānismā, kas ļautu sniegt Ukrainai reālu ilglaicīgu palīdzību. "Arī turpmāk ceru uz tuvu sadarbību, cenšoties panākt starptautisku atbalstu Māršala plānam Ukrainai," viņš norādījis.

Māršala plāns bija vērienīga Amerikas Savienoto Valstu izstrādāta programma, kas palīdzēja Eiropas tautsaimniecībai atgūties pēc Otrā pasaules kara.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits