Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja: Latvijai izdevīgāks būtu ar vienošanos noregulēts Brexit

Latvijai izdevīgāks būtu ar vienošanos noregulēts Brexit, kas nodrošinātu lielāku drošību gan mūsu valstspiederīgajiem Apvienotajā Karalistē, gan mūsu valsts uzņēmējiem, aģentūrai LETA pauda Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda (AP).

Komentējot Borisa Džonsona gaidāmo kļūšanu par Lielbritānijas premjeru, Tērauda norādīja, ka Džonsons ir "liels Brexit piekritējs" un sola panākt rezultātu līdz 31. oktobrim, nepieciešamības gadījumā aizejot no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās. Politiķe norādīja, ka bezvienošanās Brexit būtu vissliktākais scenārijs Latvijai.

Tērauda atturējās prognozēt, vai Džonsonam izdosies iegūt parlamenta atbalstu Brexit īstenošanai, jo, ņemot vērā politisko situāciju Apvienotajā Karalistē, grūti paredzēt notikumu attīstību. Eiropas lietu komisijas vadītāja pieļāva, ka īstermiņā attiecībā uz lēmumu pieņemšanu par Brexit "paralīze turpināsies".

Tērauda norādīja, ka Latvijai un Lielbritānijai ir ciešas un draudzīgas attiecības un nav pamata uzskatīt, ka pēc Džonsona kļūšanas par premjeru šajā jautājumā kas mainīsies.

Kā ziņots, Lielbritānijas Konservatīvās partijas līdera vēlēšanās uzvarējis bijušais ārlietu ministrs Džonsons. Viņš automātiski kļūs arī par Lielbritānijas premjerministru un jau trešdien šajā amatā nomainīs Terēzu Meju.

Topošais premjerministrs apliecināja, ka gatavojas īstenot Brexit līdz 31.oktobrim.

Top komentāri

Interesanti
I
kāpēc mūsu Tēvzemē Latvijā varu sagrābuši dažādi no ārzemēm sabraukuši laimes meklētāji un no ārzemēm sponsorēti afēristi, kas mēģina sargat un iznīcināt Latviešu kultūru, Ģimenes tradīcijas, dzīvesveidu un kultūru?
lustīgais nerris uz tirgus plača
l
Varbūt, ka bijusī Sorosa fonda vadītāja Vita Anda varētu PASKAIDROT, kāpēc Latvijai izdevīgāks būtu ar vienošanos noregulēts Brexits? Un, vai vispār Brexita noregulēšana nebija Beitnerītes PRIORITĀTE?
hmm
h
Ja ticēt Vitai, tad galvenā rūpe ir par Latvijas pilsoņiem Lielbritānijā. Nav dzirdēts, ka briti būtu gribējuši padzīt Latvijas pilsoņus. Bet ja būtu gribējuši, tad mums būtu izdevība Reemigrācijas plānu izpildīt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē