Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Strasbūrā apšaudē trīs nogalināti un 12 ievainoti; šāvējs vēl nav noķerts

Trīs cilvēki nogalināti un vēl 12 ievainoti apšaudē Strasbūrā netālu no Ziemassvētku tirdziņa un vēl citās vietās pilsētas centrā, paziņojusi Francijas policija. Seši no ievainotajiem ir smagā stāvoklī. Uzbrucējs ir identificēts, bet pagaidām vēl nav notverts, vēsta ārzemju mediji. Ziņu aģentūras Reuters un AFP vēsta, ka šāvējs, domājams, ir ievainots.

Pēc uzbrukuma policija norobežoja rajonu, kurā notika apšaude, apturēts tika arī sabiedriskais transports. Tāpat tika norobežota Eiropas Parlamenta ēka. Arī vairāki eiroparlamentārieši tīmeklī ziņoja, ka dzirdējuši šāvienus.

Žurnālists Bruno Pusārs vietnē Twitter ziņoja, ka dzirdējis aptuveni duci šāvienu - sākumā dažus atsevišķi, tad īsām kārtām.

Policisti otrdienas vakarā instruēja restorānu, kafejnīcu un veikalu īpašniekus aizslēgt durvis un neļaut klientiem doties ielās, tāpat arī pilsētas iedzīvotāji mudināti palikt mājokļos, raksta The Guardian. Cilvēkiem, kuri atrodas bāros un restorānos, līdz nākamajiem norādījumiem bija jāpaliek tajos.

Uzreiz pēc apšaudes tika slēgta Eiropas Parlamenta ēka Strasbūrā, kur notika plenārsēde un ieradušies simtiem deputātu un amatpersonu. Drošības apsvērumu dēļ no ēkas nevarēja izkļūt deputāti, personāls un žurnālisti, vēstīja  AFP.

Uz Strasbūru incidenta dēļ devies arī Francijas iekšlietu ministrs. Viņš informēja, ka šāvēju meklē aptuveni 350 policisti un karavīri, meklēšanā tiek izmantoti divi helikopteri, un pastiprināta kontrole uz valsts robežām.

Likumsargi informēja, ka uzbrucējs atklājis uguni vairākās vietās, kur ik gadu nedēļās pirms Ziemassvētkiem pulcējas liels skaits tūristu. Ziemassvētku tirdziņos pēc notikušā tiks noteikti striktāki drošības pasākumi.

Šāvējs esot identificēts un policija viņu ievainojusi, tomēr uzbrucējs aizbēdzis, ziņo AFP. Notikušais tiekot izmeklēts kā teroristisks uzbrukums. 

Šāvējs esot bijis Francijas tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā, taču ne aizdomās par saistību ar terorismu.

Viņš ir bijis notiesāts gan Francijā, gan Vācijā, un pavadījis kādu laiku cietumā, sacīja iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs.

Telekanāls BFM TV ziņoja, ka aizdomās turētais aizbēga no sava dzīvokļa otrdienas rītā, kad tur ieradās policija, lai dzīvokli pārmeklētu saistībā ar kādu laupīšanu. Dzīvoklī esot atrastas granātas.

Eiropas Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers paziņojumā paudis stingru nosodījumu par traģēdiju Strasburgā - pilsētā, kas simbolizē Eiropas miera un demokrātijas tradīcijas. 

Latvijas Ārlietu ministrija informē - ja nepieciešama konsulārā palīdzība, jāzvana uz Ārlietu ministrijas diennakts tālruni ārkārtas situācijām +37126337711 vai Latvijas vēstniecību Parīzē +33153645810. Tie, kuri atrodas Francijas pilsētā Strasbūrā, aicināti paziņot tuviniekiem, ka atrodas drošībā.

(papildināta visa ziņa)

 

Top komentāri

ļuļa
ļ
pēdējās ziņas, ka jau 3 miruši. šāvējs esot kliedzis kaut ko par allu un bāru. paldies visiem velkomistiem par izdevušamies ziemassvētkiem - tagad jau šādi uzbrukumi pieder pie svētkiem tāpat kā karstvīns un piparkūkas, grūti iedomāties, ka nevienā tirdziņā eiropā nebūtu kaut pāris līķu.
Normunds Grostiņš
N
Esmu 650 metrus no terora akta vietas, skaitļi jau ir vismaz divreiz lielàki. Pilsētas centrs slēgts, ielās policija un armija. Uzbrucēju meklē. Eiropai nekavējoties jāaptur imigrācia no Tuvajiem Austrumiem un Āfrikas! To mēs ar sabiedrotajiem cenšamies panākt te, Eiropas Parlamentā Strasbūrā.
ļuļa
ļ
" Tāpat norobežota Eiropas Parlamenta ēka." - nu paldies dievam, es jau dikti satraucos, ka ar šiem var kas nelabs notikt. tagad, zinot, ka viņi visi drošībā, varēšu dusēt mierīgi. galvenais, ka ar viņiem viss kārtībā, pārējie cilvēki jau nav tā vērti, lai viņus apsargātu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits