Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Trešo balsojumu par Brexit vienošanos vēlas rīkot piektdien

Lielbritānijas valdība ceturtdien paziņojusi, ka iecerējusi trešo balsojumu par premjerministres Terēzas Mejas panākto Brexit vienošanos rīkot piektdien.

Tomēr parlamenta apakšpalātas priekšsēdētāja Andrea Līdsoma norādīja, ka valdība vēl gaida apakšnama spīkera Džona Berkova piekrišanu.

Kā ziņots, Berkovs iepriekš norādījis, ka valdība nevar pieprasīt trešo balsojumu par parlamenta jau divkārt noraidīto vienošanos, ja tajā netiek izdarīti būtiski grozījumi.

"Mēs apzināmies, ka jebkuram priekšlikuma, kas tiks izvirzīts rīt, jābūt saskaņā ar spīkera lēmumu," sacīja Līdsoma, piebilstot, ka pašreiz notiek sarunas.

Piektdiena, 29.marts, ir datums, kad sākotnēji bija paredzēta Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES).

Jau vēstīts, ka Meja, trešdien tiekoties ar Konservatīvās partijas deputātiem, solīja atkāpties no amata tiklīdz tiks apstiprināta Brexit vienošanās.

ES līderi pagājušajā nedēļā samitā piekrita Brexit pagarinājumam, tam nosakot divus termiņus.

Viens no termiņiem ir 22.maijs - šajā datumā Lielbritānija no ES varētu izstāties gadījumā, ja šonedēļ Lielbritānijas parlaments nobalsos par izstāšanās vienošanos.

Savukārt gadījumā, ja parlaments tomēr nenobalsos par vienošanos, tad tai 12.aprīlī nāksies izstāties bez vienošanās vai lūgt vēl vienu Brexit pagarinājumu.

Brexit atlikšana uz ilgāku laiku nozīmētu, ka Lielbritānijai jāpiedalās maijā gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Lielbritānijas parlamenta deputāti pirmdien nobalsoja par kontroles pārņemšanu pār Brexit turpmākās stratēģijas noteikšanu, lai gan likumdevēju starpā joprojām valda šķietami nepārvaramas domstarpības par to, kā būtu īstenojama izstāšanās no Eiropas Savienības, par ko 2016.gada referendumā nobalsoja 52% britu.

Trešdien parlaments balsoja par alternatīvām Mejas panāktajam Brexit līgumam, bet visi astoņi priekšlikumi tika noraidīti.

papildināta visa ziņa

 

Top komentāri

intereses pret interesēm
i
Lasot Latvijas medijus, var rasties priekšstats, ka Lielbritānijā notiek cīņa starp Brexita piekritējiem un Brexita noliedzējiem. Īstenība ir smalkāka. Cīņa notiek starp stingra Brexita piekritējiem un mīksta Brexita piekritējiem. Stingrā Brexita piekritēji grib atgūt visas iespējas rīkoties pēc sava prātā - veidot savu zvejniecības politiku, veidot savu tirdzniecības politiku, veidot savu tiesību politiku, veidot savu imigrācijas politiku. Savukārt, mīkstā Brexita piekritēji grib saglabāt ciešākas attiecības ar ES, piekāpjoties Eiropai vairākos jautājumos. Katram ir savas ekonomiskās intereses. Stingrā Brexita piekritēji atbrīvotos no ES ierobežojumiem un gūtu papildu peļņu, rīkojoties brīvi pasaulē bez ES regulējuma. Savukārt, mīkstā Brexita piekritēji zaudētu no attiecību saraušanas ar ES un būtu spiesti meklēt citus peļņas avotus.
VVZ
V
Britu lielkapitāla pārstāvjiem, kuriem nav izdevīgs BREXIT, rokrokā ar Briseles birokrātiem, izmantojot roku izgriešanas politiku, demagoģiju un melus, būs izdevies apturēt Lielbritānijas izraušanos brīvībā. Tā izskatās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits