Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vācijā aiztur 25 sazvērniekus, kuru grupējuma mērķis ir gāzt valsts iekārtu

Vācijas policija vienā no lielākajām operācijām vēsturē veikusi kratīšanu vairāk nekā 130 īpašumos un aizturējusi 25 cilvēkus. Viņi tiek turēti aizdomās par dalību "vietējā teroristiskā organizācijā", kuras mērķis ir bruņotā ceļā gāzt pastāvošo valsts iekārtu Vācijā, vēsta Deutsche Welle.

Vācijas federālā prokuratūra paziņojusi, ka policijas operācija notika 130 īpašumos, kas pieder 52 aizdomās turētajiem 11 Vācijas federālajās zemēs. Aizturētās personas esot darbojušās teroristiskā organizācijā, kas izveidota vēlākais 2021. gada novembra beigās. Tā par savas darbības mērķi esot pasludinājusi pašreizējās valsts iekārtas likvidēšanu Vācijā, lai izveidotu savu valsts pārvaldes kārtību, kuras plāns jau izstrādāts.

No 25 aizturētajiem 24 ir no Vācijas un viens – no Krievijas. Vienas personas aizturēšana notikusi Austrijā un vienas – Itālijā. Prokuratūra šajā lietā par aizdomās turamajiem uzskata vēl 27 citus cilvēkus.

BBC, atsaucoties uz vācu medijiem, vēsta, ka grupējuma plāns esot bijis iebrukt parlamenta ēkā un pārņemt varu. Sazvērnieku vidū esot par ekstrēmistisku Vācijā pasludinātās un aizliegtās kustības Reichsbürger (Reiha pilsoņi) biedri. Šī kustība noliedz pašreizējās Vācijas Federatīvās Republikas pastāvēšanu un uzskata, ka turpina eksistēt Vācijas 1871. gada impērija (reihs) un pēc varas pārņemšanas tā saucama par otro reihu.

Aizturēto vidū ir 71 gadu veca persona, kas tiek dēvēta par princi Heinrihu XIII un ko grupējums plānojis iecelt par Vācijas valsts jauno vadītāju. Prokuratūra paziņojusi, ka šis cilvēks ir kontaktējies ar Krievijas pārstāvjiem un viņam tajā palīdzējusi krieviete Vitālija B. Deutsche Welle vēsta, ka Krievijas vēstniecība Berlīnē noliegusi saistību ar galēji labējām teroristu organizācijām. Otrs no aizturētajiem grupējuma vadoņiem ir 69 gadus vecais bijušais desantnieks Rīdigers P., ziņo Der Spiegel.

Aizturēto vidū ir pašlaik Vācijas bruņoto spēku īpašo uzdevumu vienībā dienošs karavīrs, kā arī vairāki armijas rezervisti.

Grupējums izveidojis militarizētu atzaru, kurā centies iesaistīt karavīrus un policistus, kā arī padomi, ko vadījis Heinrihs XIII.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits