Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vācijā demonstrācijās pret Covid-19 ierobežojumiem pulcējušies tūkstoši

Vācijā demonstrācijās pret Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem sestdien piedalījušies tūkstošiem cilvēku un dažviet sapulcējies krietni vairāk protestētāju, nekā atļāvušas varasiestādes.

Paredzētajā protesta akcijā Minhenē, tai vietā, kur parasti norisinās ikgadējie alus svētki "Oktoberfest", bija sankcionēta 1000 cilvēku piedalīšanās, nosakot prasību ieturēt pusotra metra atstatumu starp dalībniekiem, bet ieradās daudz vairāk ļaužu, taču policija norobežotajā laukumā ielaida tikai paredzēto skaitu. Pārējie izvietojās uz tuvējām ietvēm, līdz policija sāka viņus izklīdināt. Demonstranti lielākoties uzvedās mierīgi.

Protesti notika arī citviet Bavārijā un pārējā Vācijā.

Berlīnes centrā uz vairākās vietās paredzētajām protesta akcijām pulcējās desmitiem cilvēku, bet kārtību un drošības prasību ievērošanu uzraudzīja kopumā gandrīz 1000 policistu.

Četras no šīm protesta akcijām notika Aleksandra laukumā, un policisti raudzījās, lai tām atvēlētajās norobežotajās vietās kopā neuzturētos vairāk par 50 cilvēkiem.

Vairāk nekā 40 cilvēki ar skaļruņiem un plakātiem protestēja pret koronavīrusa sazvērstības teorijām un aicināja ievērot bēgļu tiesības, bet nedaudz tālāk desmitiem citu demonstrantu iebilda pret Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem un obligātu vakcinēšanos.

Štutgartē atļautajā demonstrācijas vietā tika ielaisti 5000 cilvēki, bet ārpus norobežojuma ieradās daudz lielāks skaits ļaužu, savukārt Frankfurtē policijai nenācās viegli noturēt pa gabalu divu atšķirīgu viedokļu atbalstītājus, katrā pusē aptuveni 1500 cilvēkus. Neraugoties uz brīžiem visai dedzīgu vārdu apmaiņu, fiziska vardarbība netika lietota, bet vienu protestētāju policija aizturēja par nacistu sveicienu.

Pēdējo nedēļu laikā daudzviet Vācijā notikušas demonstrācijas, kuru dalībnieki proponē sazvērestības teorijas, iebilst pret vakcīnām vai aizstāv labējas idejas.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka tāpēc jau dažas tautas dzīvo labāk, ka valdības jampampiņu kaprīzēm neiztop un skaidri parāda savu gribu. To sauc par demokrātiju - kas mums pagaidām ir pasveša lieta.
jānis
j
Bildē redzami kaut kādi bēgļi vai bomži, tie au nav vācieši.
janis jonins jonson
j
Malači... visu cieņu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits