Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izraēlas gaisa uzlidojumos Gazā gājuši bojā 42 cilvēki

Izraēlas gaisa uzlidojumos Gazas pilsētā svētdien sagrautas trīs ēkas un gājuši bojā vismaz 42 cilvēki, liecina mediķu sniegtā informācija.

Ministrija ziņoja, ka bojāgājušo vidū ir 16 sievietes un desmit bērni. Vēl vairāk nekā 50 cilvēki guvuši ievainojumus.

Gaisa uzlidojumi notika īsi pēc pusnakts Gazas centrā un turpinājās piecas minūtes, sagraujot trīs namus. Glābšanas darbi vēl turpinās.

Iepriekš Izraēlas armija ziņoja, ka sagrāvusi islāmistu grupējuma Hamas Gazas joslas līdera Jahjas Sinvara māju Hānjūnisā. Gaisa uzlidojums veikts arī Sinvara brāļa mājai.

Kopš pirmdienas palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas veic masīvu Izraēlas apšaudi ar raķetēm, uz ko Izraēla reaģējusi ar gaisa uzlidojumiem un artilērijas uguni, kas vērsta pret objektiem, kuri saistīti ar radikālo islāmistu grupējumu Hamas un citiem palestīniešu kaujinieku grupējumiem.

Pēdējās dienās Izraēla ir pastiprinājusi uzbrukumus Gazas joslā, bet vēršanās pret augsta ranga Hamas līderiem var kavēt starptautiskos centienus mazināt spriedzi palestīniešu un Izraēlas starpā.

Hamas un grupējums Islāma džihāds atzinuši, ka kopš pirmdienas nogalināti 20 viņu kaujinieki.

Taču mazticams, ka Hamas līderi uzbrukumu laikā atradās mājās. Izraēla savukārt apgalvo, ka bojāgājušo kaujinieku skaits ir daudz lielāks.

Gazas joslā kopš pirmdienas gājuši gandrīz 190 palestīnieši, tostarp 55 bērni un 33 sievietes, un vairāk nekā 1200 cilvēki ir ievainoti.

Izraēlā dzīvību zaudējis nepilns desmits cilvēku.

Kopš pirmdienas palestīnieši uz Izraēlu raidījuši jau aptuveni 3000 raķešu, atklāja Izraēlas armija, norādot, ka tā ir intensīvākā apšaude ar raķetēm, kādu tā jebkad pieredzējusi no palestīniešu kaujiniekiem.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdienas vakarā televīzijā paziņoja, ka uzbrukumi palestīniešu kaujiniekiem turpinās ar pilnu spēku.

papildināts viss teksts

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits