Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sprādzienā Kabulas vēlētāju reģistrācijas centrā 48 bojāgājušie

Vismaz 48 cilvēki svētdien gājuši bojā un vēl 112 ievainoti spridzinātāja pašnāvnieka sarīkotā eksplozijā Kabulas vēlētāju reģistrācijas centrā, paziņojušas Afganistānas amatpersonas. Atbildību par sprādzienu uzņēmies džihādistu grupējums Islāma valsts. Kā teikts paziņojumā, ko izplatījusi šā grupējuma propagandas struktūra Aamaq, sprādziens bijis vērsts pret "šiītu atkritējiem".

Sprādziens noticis pie centra ieejas laikā, kad tā telpās atradās daudz ļaužu. Spēcīgā eksplozija bija dzirdama visā Kabulā. Televīzijas ziņās tiek rādīts, ka simtiem cilvēku pulcējas pie pilsētas slimnīcām, gaidot ziņas par saviem tuviniekiem.

Kā pastāstījis Iekšlietu ministrijas pārstāvis, spridzinātājs, ģērbts vestē ar sprāgstvielām, pie vēlētāju reģistrācijas centra ieradies kājām. Kabulas policijas priekšnieks ģenerālis Dauds Amins norādījis, ka sprādziens bijis vērsts pret civiliedzīvotājiem, kuri ierodas centrā saņemt identifikācijas kartes.

Tikmēr Afganistānas Baglānas provincē ceļmalā paslēpta spridzekļa eksplozijā dzīvību zaudējuši vismaz pieci cilvēki un ievainoti vēl četri. Šādus sprādzienus, kuros nereti cieš civiliedzīvotāji, parasti rīko Taliban.

Afganistānā 14. aprīlī sākās vēlētāju reģistrācija pirms oktobrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, kas iepriekš vairākkārt atliktas. Vēlēšanas par neleģitīmām uzskata gan Taliban, gan džihādistu grupējuma Islāma valsts vietējais atzars.

Vēlētāju reģistrācija ilgs divus mēnešus, kuru laikā varasiestādes cer reģistrēt līdz 14 miljoniem cilvēku, kas ir ambiciozs mērķis valstī, kur lielas teritorijas kontrolē kaujinieki.

Vēlēšanu komisijas amatpersonas atzinušas, ka drošības garantēšana reģistrācijas centros, sevišķi lauku apvidos, būs liela problēma.

Pagājušajā nedēļā divās Afganistānas provincēs kaujinieki nogalināja trīs policistus, kas bija atbildīgi par vēlētāju reģistrācijas centru apsardzību.

Parlamenta vēlēšanas sākotnēji bija plānotas 2015. gadā pēc prezidenta vēlēšanām, kas notika 2014. gadā, taču drošības un loģistikas apsvērumu dēļ tās vairākkārt tika atliktas.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits