Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Vieta jauno talantu izaugsmei

Klubs Noa Jūrmala, kas jaunajā sezonā debitēs Latvijas futbola Virslīgā, ir jaunākais brālis apvienībā Noah Holding.

Tā šobrīd sastāv no trim futbola klubiem. Viens no mūsu šī brīža lielākajiem projektiem ir ACN Siena 1904, kas Itālijā spēlē D sērijā. Tāpat veiksmīgs ir klubs Noah Armēnijā, kas bija mūsu pirmais projekts un jau pirmajā pilnajā sezonā izcīnīja otro vietu nacionālajā čempionātā, uzvarēja kausa izcīņā un ieguva arī Superkausu. Erevānas klubā mēs vienā vasarā nomainījām sastāvu, brendu un pilnīgi visu pārējo, sasniedzot diezgan labu rezultātu. Jau esam debitējuši arī Eirokausos – nācās gan zaudēt Kazahstānas vienībai Kairat, tomēr tā bija tikai pirmā mūsu pieredze. Lai to visu sasniegtu, mūsu budžets ne tuvu nebija lielākais Armēnijā, bet tas tika izveidots ļoti sabalansēts. Tas nebija mazākais, bet pilnīgi noteikti arī ne lielākais.

Jūs noteikti vēlaties zināt, kāpēc esam izvēlējušies Latviju, Jūrmalu. Mēs saredzam potenciālu Latvijas futbolā. Šeit ir daudzi gados jauni spēlētāji, kuriem var būt spoža nākotne. Mūsu nolūks ir attīstīt ambiciozus, jaunus puišus, izveidojot viņus par profesionāliem futbolistiem. Tas ir ilgtermiņa mērķis un šādu arī veidosim mūsu imidžu Latvijā – klubs, kas jaunus puišus audzina par futbolistiem, menedžeriem un trenerim. Vēlamies jauniem un talantīgiem cilvēkiem dot veiksmīgu platformu nākamā soļa speršanai.

Noah Holding ir vairāki investori un mums ir finansiālais pamats, bet, protams, meklēsim arī jaunus atbalstītājus gan Jūrmalas, gan arī mūsu pārējiem futbola klubiem. Apzināmies, ka šobrīd publiski nav pieejams daudz informācijas, kas ir Noa Jūrmala, kādi cilvēki stāv aiz projekta, – ar visu vadības un treneru sastāvu iepazīstināsim prezentācijā februārī. Šobrīd vienkārši vēl neesam visu salikuši kopā. Varu pateikt, ka vairāki komandas īpašnieki dzīvo Jūrmalā un tas, ka viņiem ir patīkama pieredze ar Latviju, ir viens no iemesliem, kāpēc radās vēlme palīdzēt attīstīt arī Latvijas futbolu.

Latvijas futbolā ienācām pirms gada – kopš pagājušā februāra sadarbojamies ar klubu Dinamo Rīga. Arī turpmāk būsim partneri ar viņu jaunatnes akadēmiju, tomēr, lai nokļūtu Latvijas augstākajā līgā, bija nepieciešams iegādāties kāda kluba licenci. Līdz mums nokļuva informācija, ka Aleksandrs Jakubovskis vēlas pārdot Daugavpils Lokomotiv licenci, bet mēs vēlējāmies nokļūt augstākajā līgā, tāpēc darījums bija pašsaprotams. Pārrunas nebija ļoti ilgas, bet nebija arī tā, ka viss notiktu vienas dienas laikā. Darījumu pabeidzām pagājušā gada beigās un vēlos uzsvērt, ka Aleksandrs Jakubovskis un Lokomotiv komanda ir pagātne. Mēs neesam Aleksandrs, mēs neesam Lokomotiv – šobrīd viņš mums vēl palīdz ar dažiem papīra darbiem, lai mēs nokārtotu licenci spēlēšanai Virslīgā, bet pēc tam viņš vairs nebūs daļa no mūsu programmas. Lokomotiv paliks pagātnē! Mums, visticamāk, būs jauni cilvēki gan administratīvajā, gan treneru korpusā un pilnīgi noteikti jauni spēlētāji. No pagājušās sezonas Lokomotiv sastāva mūsu rindās paliks pavisam nedaudz futbolistu – dažiem joprojām ir spēkā esoši līgumi. Aktīvi strādājam, lai piesaistītu jaunus spēlētājus gan no Latvijas, gan arī citām valstīm. Varu pateikt, ka netērēsim daudz naudas, lai tikai uz komandu atvestu lielus vārdus. Pamata mērķis būs sastāvā iekļaut gados jaunākus futbolistus, kuriem dosim iespēju progresēt kopā ar mums, jo Armēnijā jau ir pierādījies, ka mūsu sistēma strādā. Turpināsim to uzlabot un esmu pārliecināts, ka radīsim patīkamu atmosfēru jaunajiem talantiem. Protams, lai būtu konkurētspējīgi, mums vajadzēs ārzemju spēlētājus, bet noteikti skatāmies arī uz Latvijas futbolistu piesaistīšanu. Esam informēti, ka Lokomotiv komandai palikuši parādi pret iepriekšējās sezonas spēlētājiem, bet varu vien teikt, ka par to nokārtošanu atbildīgs ir Aleksandrs Jakubovskis. 

Mūsu mērķis ir ambiciozs un vēlamies jau pirmajā sezonā izcīnīt ceļazīmi uz Eirokausiem. Ja neizdosies, nekas slikts nenotiks, bet mērķis ir šāds un darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai to realizētu. Budžeta situācija būs līdzīga kā Erevānas klubā – tas nebūs starp lielākajiem līgā, bet, visticamāk, arī nebūs mazākais. Tas būs ļoti sabalansēts un konkurētspējīgs. Ja jūs man jautātu, vai šis ir biznesa projekts vai arī īpašnieki vienkārši mīl futbolu, es teiktu, ka gan viens, gan otrs. Visi holdinga darbinieki mīl un izbauda futbolu, bet, protams, uz to skatāmies arī kā biznesa projektu – nākotnē vēlēsimies pelnīt ar mūsu sagatavoto futbolistu pārdošanu.

2021. gadā Virslīgā spēlēs divas Jūrmalas komandas un piesaistīt skatītājus būs grūts uzdevums. Apzināmies, ka Jūrmala ir ļoti plaša pilsēta, kas gar pludmali stiepjas desmitu kilometru garumā, un līdz pat vasarai tajā nav daudz cilvēku. Vēlamies būt jauna, ambicioza, moderna komanda un radīt atmosfēru, lai jaunie spēlētāji vēlētos pievienoties mūsu rindām. Līdzīgi būs arī ar skatītājiem. Vēlamies, lai mums būtu kvalitatīvi sociālie mediji, pasākumi, mārketings. Vēlamies piesaistīt gan latviešu, gan krievu, gan armēņu un arī citu tautību līdzjutējus – klubs būs atvērts un pieejams ikvienam, kurš mīl futbolu un caurskatāmi strādājošus uzņēmējus. Uzsveru, ka mūsu futbols būs tīrs – mēs nekad neesam nodarbojušies ar pretlikumīgu rīcību, vienmēr pārbaudām mūsu darbinieku, treneru un spēlētāju vēsturi. Vēlamies būt droši, ka visi mūsu sistēmā mīl futbolu un nenodarbojas ar likmju likšanu. Mēs esam par tīru futbolu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā