Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hawks un Pelicans kā pēdējās iekļūst NBA izslēgšanas spēlēs

Neviena no abām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Losandželosas komandām šosezon play-off turnīrā nespēlēs, piektdien kļuva skaidrs pēc Atlantas Hawks un Ņūorleānas Pelicans uzvarām pēdējās play-in cīņās.

Abās cīņās uzvarēja zemāku vietu pamatturnīrā ieņēmusī komanda, izšķirošo uzvaru svinot izbraukumā. Losandželosas "Clippers" mājās piekāpās Ņūorleānas "Pelicans" ar 101:105 (22:30, 24:26, 38:18, 17:31), pievienojoties Losandželosas "Lakers" zvaigznēm un beidzot sezonu.

"Pelicans", pirmoreiz kopš 2018.gada iekļūstot izslēgšanas spēlēs, pirmajā "play-off" kārtā tiksies ar pamatturnīra uzvarētāju Fīniksas "Suns".

Brendons Ingrems guva 30 punktus, kā arī sakrāja pa sešām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm, bet Lerijs Nenss juniors pievienoja 14 punktus un 16 atlēkušās bumbas.

"Clippers" komandā, kas piektdienas rītā uzzināja, ka spēli Covid-19 ierobežojumu dēļ būs spiesta aizvadīt bez Pola Džordža, pa 27 punktiem guva Markuss Moriss seniors, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, un Redžijs Džeksons, kurš pievienoja arī astoņas rezultatīvas piespēles un septiņas atlēkušās bumbas.

"Pelikāni" otrajā ceturtdaļā panāca 16 punktu pārsvaru, bet "Clippers" trešajā ceturtdaļā atspēlējās, sākot otro puslaiku ar 20:2 izrāvienu. Losandželosas komanda ceturtajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā pat ar 13 punktu pārsvaru, taču uzvaru izcīnīja "Pelicans".

"Zināju, kāda ir spēles likme. Mēs visi gribējām tikt izslēgšanas spēlēs," pēc spēles sacīja Ingrems. "Lai kas bija vajadzīgs šovakar, vai tas būtu aizsardzībā vai uzbrukumā, neatkarīgi no tā, kas bija vajadzīgs, es to darīju."

Austrumu konferences izšķirīgajā spēlē Klīvlendas "Cavaliers" mājās piekāpās Atlantas "Hawks" ar 101:107 (36:25, 25:26, 23:33, 17:23).

Trejs Jangs 32 no saviem 38 punktiem guva otrajā puslaikā, pievienojot arī deviņas rezultatīvas piespēles.

"Hawks" likvidēja ar diviem cipariem rakstāmu deficītu pēc pirmā puslaika un pirmās kārtas sēriju ar Austrumu konferences labāko komandu Maiami "Heat" uzsāks svētdien.

Tikmēr "Cavaliers" pirmo reizi kopš Lebrona Džeimsa aiziešanas no kluba 2018.gadā neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

"Pirmajā puslaikā man šķita, ka pieviļu savu komandu," sacīja Jangs, kurš pirms pārtraukuma bija sakrājis četras kļūdas un sešus punktus.

"Netrāpīju dažus metienus. Puslaikā bijām mīnusā tikai ar desmit punktiem, un zināju, ka man ir jāiemet vēl daži metieni priekš saviem komandas biedriem," teica Jangs.

Jangs pastiprināja savu spēli visos rādītājos. Viņš Atlantas vienības labā guva vai asistēja 43 no 56 otrā puslaika punktiem, kas bija vairāk nekā 40 punkti, ko "kavalieri" guva pēc pārtraukuma.

Jangs sacīja, ka komanda tikai ieguvusi "vairāk motivācijas", kad centrs Klints Kapela mirkli pirms pirmā puslaika beigām izgāja izgāja no ierindas ar savainotu labo ceļgalu.

Klīvlendas vienības labā 26 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Lauri Markanens, kurš pirmajā puslaikā guva 17 punktus. Ar 21 punktu un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Dariuss Gārlends.

Klīvlendas komandas sākumsastāvā pēc 19 spēļu izlaišanas kreisās rokas pirksta lūzuma dēļ atgriezās Džerets Alens, kurš guva 11 punktus.

"Hawks" trešajā ceturtdaļā pirmo reizi izvirzījās vadībā ar Janga trīspunktnieku, kad līdz ceturtdaļas beigām bija palikusi minūte un 42 sekundes.

Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" izslēgšanas spēļu turnīru sāks sestdien ar spēli pret Jūtas "Jazz", bet Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" sezona jau beigusies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi