Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Rīga arī trešajā spēlē zaudē CSKA un noslēdz sezonu Vienotajā līgā

Latvijas čempione basketbolā VEF Rīga otrdien VTB Vienotās līgas izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla trešajā spēlē viesos ar rezultātu 73:99 (17:25, 21:24, 16:29, 19:21) piekāpās Maskavas CSKA komandai, noslēgdama sezonu starptautiskajos turnīros.

Sērijā līdz trim uzvarām Rīgas komanda cieta zaudējumu ar rezultātu 0-3.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Alekss Peress, desmit punktus guva Kaspars Vecvagars, pa astoņiem sameta Kaspars Bērziņš un Artis Ate, bet pa septiņiem guva komandas kapteinis Mareks Mejeris, Andris Misters un Arnolds Helmanis.

Viens no VEF Rīga līderiem Mejeris pirmā puslaika pēdējās sekundēs pēc kritiena guva savainojumu. Viņš laukumu pameta saviem spēkiem, bet otrajā puslaikā pat neatradās uz rezervistu soliņa.

CSKA komandā pa 12 punktiem guva Vitālijs Fridzons un Kails Hainss, bet desmit punktus iemeta Otello Hanters.

Rīdzinieki spēles pirmajās divās minūtēs nespēja iekarot pretinieku grozu, kā rezultātā ātri nonāca iedzinējos. Pirmajā ceturksnī Rīgas komandas deficīts svārstījās no diviem līdz astoņiem punktiem, bet spēles nogrieznis tika zaudēts ar 17:25.

Otrās ceturtdaļas sākumā mājinieku pārsvars pārsniedza desmit punktu robežu, bet nepilnas trīs minūtes pirms puslaika beigām ar Peresa un Pola Kārtera centieniem tas tika samazināts līdz trim punktiem. Tiesa, līdz puslaika beigām mājinieku vadība atkal sasniedza 11 punktus (49:38), turklāt pēc sadursmes ar Vitāliju Fridzonu smagu kritienu piedzīvoja Mejeris.

Otrajā puslaikā CSKA turpināja audzēt savu pārsvaru, VEF Rīga basketbolistiem neizrādot sīvu pretestību un ciešot zaudējumu ar rezultātu 73:99.

Kā vēstīts, sērijas pirmajā spēlē rīdzinieki Liepājā cieta sakāvi ar rezultātu 83:112, bet otrajā mačā Maskavā piedzīvoja zaudējumu ar 80:100. Pirmā cīņa notika Liepājā, jo Arēna Rīga šajā laikā nebija pieejama.

Šobrīd rīdziniekiem paralēli ris arī OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērija pret Ventspili, kur rezultāts līdz četrām uzvarām ir neizšķirts 1-1. Nākamais fināla mačs tiek plānots ceturtdien.

VEF Rīga basketbolisti Vienotās līgas regulāro čempionātu ar astoņām uzvarām 24 spēlēs noslēdza astotajā vietā, kas kā pēdējai ļāva iekļūt izslēgšanas turnīrā, turklāt tas tika paveikts pēdējā spēļu kārtā, neveiksmi piedzīvojot tiešajiem konkurentiem Minskas Cmoki. Savukārt CSKA ar 22 uzvarām bija regulārā turnīra spēcīgākā vienība.

VEF Rīga ir vienīgais no izslēgšanas turnīrā iekļuvušajiem klubiem, kas nebāzējas Krievijā. Vienotās līgas "play-off" sacensībām tas kvalificējies trešo reizi vēsturē. Savā pirmajā izslēgšanas turnīrā 2013.gadā rīdzinieki vispirms uzveica Astanas Tigers basketbolistus, bet ceturtdaļfinālā ar 0-3 piekāpās Maskavas apgabala Himki, savukārt pērn ceturtdaļfinālā ar 0-3 nācās zaudēt Sanktpēterburgas Zeņit.

Tikmēr CSKA aizpagājušajā nedēļā vēl piedalījās ULEB Eirolīgas finālčetrinieka sacensībās, kur gan piedzīvoja zaudējumus abās spēlēs un bija spiesta samierināties ar ceturto vietu, cīņā par bronzu piekāpjoties Lietuvas flagmanim Kauņas Žalgiris.

Citās ceturtdaļfināla sērijās Maskavas apgabala Himki ar 3-0 pārspēja Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ vienību, kamēr Sanktpēterburgas Zeņit ar tādu pašu rezultātu uzveica Saratovas Avtodor, kamēr Kazaņas Unics ir vadībā 2-1 pret Ņižņij Novgorod.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēja tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startēja kopumā deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Šosezon ir pamainīta "play-off" izspēles kārtība un Vienotās līgas čempions tiks noskaidrots finālčetrinieka turnīrā, kas no 8. līdz 10.jūnijam notiks VTB Ledus pilī, Maskavā.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala Himki vienību.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011.gadā uzvarēja Himki.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi