Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ventspils basketbolisti FIBA Čempionu līgas mačā atzīst Ņižņij Novgorod pārākumu

Latvijas čempione basketbolā Ventspils trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā savā laukumā ar rezultātu 75:80 (17:19, 12:20, 25:18, 21:23) zaudēja Krievijas komandai Ņižņij Novgorod.

Ventspils basketbolisti šosezon Čempionu līgā sešās spēlēs izcīnījuši divas uzvaras, kas apakšgrupā dod septīto vietu.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Rihards Lomažs, 15 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Āronam Džonsonam, 14 punktus guva Ingus Jakovičs, bet desmit punkti bija Usmanam Dramē.

Tikmēr viesiem 19 punktus iemeta Kendriks Perijs.

Spēles pirmajās divās minūtēs ventspilnieki nespēja realizēt savus metienus, kā rezultātā nonāca iedzinējos ar 0:4. No laukuma saimniekiem pirmās ceturtdaļas pirmajā pusē tikai Lomažs spēja iekarot grozu, pēc latvieša trim tālmetieniem "Ventspilij" atrodoties vadībā ar 9:8. Vēlāk ar "danku" Ronalds Zaķis panāca 11:8, bet ceturtdaļas turpinājumā vadību neizdevās noturēt un pirmās desmit minūtes noslēdzās ar 19:17 pretinieku labā.

Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē pretinieki iekrāja sešu punktu pārsvaru, taču ar Usmana Dramē gādību rezultāts tika izlīdzināts - 26:26. Tiesa, pēc tam atkal sekoja pāris minūšu "sausuma" periods, kurā Ņižņijnovgorodas basketbolisti panāca piecu punktu pārsvaru. Uz Ingus Jakoviča tālmetienu viesi atbildēja vēl ar astoņiem punktiem, kā rezultātā "Ventspils" pirmo puslaiku zaudēja ar 29:39.

Otrā puslaika ievadā kurzemnieku deficīts sasniedza jau 12 punktus, bet trešās ceturtdaļas otrajā pusē pēc astoņu punktu izrāviena viesi atradās vairs tikai viena precīza tālmetiena attālumā. Ceturtdaļas pēdējās minūtēs ar deviņiem punktiem izcēlās Jakovičs, kamēr "Ventspils" mazajā pārtraukumā devās ar trīs punktu deficītu (54:57).

Ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs viss atspēlētais tika zaudēts un viesu pārsvars atkal sasniedza desmit punktu atzīmi, taču ventspilnieki vēlreiz sasmēla izlieto ūdeni, ar ko gan nebija gana. Pēdējā minūtē Ārons Džonsons divreiz pretinieku pārsvaru samazināja līdz trim punktiem, taču komanda nenostrādāja aizsardzībā, ciešot zaudējumu ar rezultātu 75:80.

Komandām šī bija sestā spēle turnīrā. Pirms šī dueļa "Ventspils" un "Ņižņij Novgorod" A grupā bija līdzīga situācija, jo abas komandas piecās spēlēs bija guvušas pa divām uzvarām.

Vēl šodien A grupas ietvaros Francijas klubs "Le Mans" uzņems Itālijas komandu Avelīno "Sidigas".

Savukārt otrdien Turcijas klubs Bandirmas "Banvit" savu skatītāju priekšā ar 75:68 uzvarēja Vloclavekas "Anwil" no Polijas, kamēr Vācijas vienība Ludvigsburgas "MHP Riesen" savā laukumā spraigā cīņā ar 81:80 pieveica Spānijas klubu Mursijas UCAM, tiekot pie pirmās uzvaras turnīrā. Savukārt UCAM piedzīvoja pirmo zaudējumu.

A grupas vadībā ar piecām uzvarām sešās spēlēs gan joprojām atrodas UCAM, kamēr četri panākumi piecās spēlēs ir "Sidigas" basketbolistiem. Trešā ar četrām uzvarām sešās cīņās ir "Banvit", kam ar trim panākumiem seko "Ņižņij Novgorod", bet pa divām uzvarām piecos mačos guvušas "Le Mans" un "Ventspils" vienības. Septītā ar divām uzvarām sešās spēlēs ir "Anwil", bet tabulu ar vienu uzvaru sešos mačos noslēdz "MHP Riesen".

Čempionu līgas pirmajā turnīra mačā ventspilnieki ar 78:99 zaudēja "Anwil", otrajā cīņā ar 85:91 piekāpās UCAM, bet trešajā spēlē tika arī pie pirmās uzvaras, jo savu skatītāju priekšā ar 86:80 tika apspēlēta "Banvit". Pēc tam gan ceturtajā mačā viesos ar 76:91 tika zaudēts "Le Mans", kam sekoja uzvara ar 93:92 pret "MHP Riesen".

Tikmēr "Ņižņij Novgorod" ar 93:100 piekāpās "Sidigas", tad sekoja uzvara ar 93:82 pret "Anwil", bet trešajā mačā nācās atzīt UCAM pārākumu ar 51:72. Pēc tam Krievijas vienība ar 60:78 zaudēja "Banvit", bet iepriekšējā mačā ar 85:71 apspēlēja "Le Mans".

Ņižņijnogorodas klubs VTB Vienotajā līgā šosezon guvis divas uzvaras sešās spēlēs, kas kopvērtējumā tam ļauj atrasties 11.vietā 14 klubu konkurencē.

Savukārt "Ventspils" komanda "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas kopvērtējumā ieņem otro vietu, jo guvusi astoņas uzvaras deviņās spēlēs, atpaliekot vien no Igaunijas čempiones Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas uzvarējusi visās deviņās cīņās.

"Ventspils" šajā starpsezonā papildinājusi sastāvu ar tādiem pašmāju spēlētājiem kā Mareks Jurevičus, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš un Lauris Blaus, kā arī pievienojušies leģionāri Entonijs Bīns, Džonatans Erledžs un Ārons Džonsons. Leģionāra gaitās uz Franciju devies Aigars Šķēle, kā arī visi iepriekšējās sezonas ārzemnieki.

Ventspilnieki jau sezonas ievadā saskārušies ar sastāva problēmām - pleca trauma uz vairākiem mēnešiem no ierindas izsitusi Antropu, kamēr veselības likstas piemeklējušas Ronaldu Zaķi.

Nolūkā stiprināt garo galu "Ventspils" noslēgusi pārbaudes laika līgumu ar iepriekš Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ņujorkas "Knicks" sistēmā esošo centru Usmanu Dramē.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Regulārais čempionāts noslēgsies februārī.

"Ventspils" iepriekšējā sezonā apakšgrupā ieņēma piekto vietu un sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā, kur apstājās astotdaļfinālā. Savukārt FIBA Čempionu līgas pirmajā sezonā Kurzemes klubs iekļuva izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kurā cieta zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā FIBA Čempionu līgā triumfēja Atēnu AEK, kas uzvarēja savā laukumā notikušajā finālčetrinieka turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi