Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arī Eirolīga un FIBA uz nenoteiktu laiku atceļ spēles

Saistībā ar Covid-19 vīrusa straujo izplatību lēmumu uz nenoteiktu laiku pārtraukt spēles izdevusi Eirolīgas vadība, kas organizē ULEB Eirolīgas un Eirokausa sacensības, bet neilgi pēc tam par līdzīgu lēmumu paziņoja Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība trešdien lēma uz nenoteiktu laiku pārtraukt regulāro sezonu, jo īsi pirms mača sākuma vienam no Jūtas Jazz basketbolistiem konstatēta saslimšana ar Covid-19 vīrusu.

Neilgi pēc NBA lēmuma ar līdzīgu paziņojumu klajā nāca arī Eirolīgas turnīru organizatori, bet nepilnu stundu vēlāk paziņojumu par spēļu atcelšanu publicēja arī FIBA.

"Ņemot vērā Pasaules veselības organizācijas paziņojumu, ka Covid-19 vīruss nu jau ieguvis pandēmijas statusu, esam veikuši pārrunas ar klubiem, pēc kurām nonācām pie secinājuma, ka uz nenoteiktu laiku ir jāaptur visu turnīru izspēles," teikts organizācijas paziņojumā.

Eirolīgas vadība arī pauda, ka papildu informācija šajā sakarā sekos ceturtdienas gaitā. 

Ceturtdien ULEB Eirolīgā bija paredzētas četras spēles, tostarp arī Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai Maskavas CSKA. Savukārt dienu vēlāk paredzēti vēl pieci mači, kuros dalība bija plānota Rolanda Šmita pārstāvētajai Barcelona, Jāņa Timmas un Daira Bertāna Maskavas apgabala Himki un Vilērbānas ASVEL, kuras rindās spēlē Rihards Lomažs.

Nepilnu stundu vēlāk arī FIBA savā mājaslapā publicēja paziņojumu, kas vēsta, ka visas FIBA turnīru spēles tiks atceltas sākot ar piektdienu.

Ceturtdien FIBA Eirokausa "play-off" spēles paredzētas sešām komandām, starp kurām ir arī divas latviešu pārstāvētās vienības. Spēles plānotas Spānijas Karalienes kausa ieguvējai Salamankas Perfumerias Avenida, kuras sastāvā ir Kristīne Vītola, kā arī Anetes Šteinbergas un Lauras Melderes Itālijas klubam Venēcijas Umana Reyer.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi