Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Austrāliete ar latviešu saknēm Blicavs paraksta līgumu ar WNBA klubu Mercury

Austrālijas izlases spēlētāja Sāra Blicavs, kurai ir arī Latvijas pase, ceturtdien parakstīja treniņnometnes līgumu ar Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) klubu Fīniksas Mercury, ziņo WNBA.

Ceturtdien Fīniksas klubs pievienoja treniņnometnes dalībnieču sarakstam Austrālijas izlases uzbrucēju Sāru Blicavs un franču aizsardzības spēlētāju Olīviju Epupā. Spēlētājas pievienosies komandai treniņnometnē, kad to būs atļauts uzsākt.

Vienu metru un 88 centimetrus garā Blicavs Sieviešu nacionālajā basketbola līgā (WNBL) 2019./2020.gada sezonā Dendenonas Southside Flyers rindās 25 spēlēs vidēji guva 13,4 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas. Uzbrucēja meta ar 37,1 procenta (33/81) precizitāti no trīspunktu līnijas un palīdzēja Flyers sasniegt uzvaru čempionāta pamatturnīrā.

Blicavs dzimusi Austrālijā un visu savu profesionālo karjeru ir pavadījusi, spēlējot WNBL, pārstāvot arī Austrālijas Sporta institūtu, Dendenonas Rangers un Bendigo Spirit. Bendigo vienības rindās viņa izcīnīja savu pirmo WNBL čempiones titulu 2013./2014.gada sezonā, 26 spēlēs vidēji gūstot 9,0 punktus un izcīnot 3,7 atlēkušās bumbas.

Blicavs nebūs sveša Mercury galvenajai trenerei Sendijai Brondello. Pēc dalības Austrālijas U-17 un U-19 komandās latviešu izcelsmes basketboliste debitēja valsts pieaugušo izlasē 2015.gada Okeānijas čempionātā, izcīnot zelta medaļu. Kopš tā laika Blicavs ir bijusi Austrālijas valstsvienības daļa, Brondello vadībā 2017.gada Āzijas kausā iegūstot sudrabu un divus gadus vēlāk - bronzu.

Sportistes tēvs ir bijušais latviešu izcelsmes Austrālijas izlases basketbolists Andris Blicavs.

Mercury rindās no Latvijas basketbolistēm spēlējusi arī Zane Teilāne un Anete Jēkabsone-Žogota, kura Fīniksas vienības rindās 2014.gadā kļuva par WNBA čempioni.

 

Top komentāri

Milda
M
Precīzāk - ar Latvijas pilsones pasi !
Izcelsmes
I
Latviešu izcelsmes latviete. Kas tā par tādu latvieti?
Irlielāmērāticams
I
ka runa ir par Austrālijas latvieti. Arī dubultpilsonība viņai ir. Vai ir arī saknes, grūti pateikt. Drīzāk nav. Jo kā gan tad varētu spēlēt basketbolu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi