Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baltijas valstu basketbola organizācijas apņemas arī nākamajā sezonā rīkot kopēju čempionātu sievietēm

Baltijas valstu basketbola organizācijas vēlas turpināt sadarbību, rīkojot kopīgas sacensības labākajām sieviešu komandām, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Visu trīs valstu basketbola federācijas apliecinājušas vēlmi un gatavību rīkot Baltijas Basketbola līgas turnīru sieviešu komandām arī 2020./2021.gada sezonā.

"Kaut gan Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sieviešu basketbola komandas ieņem atšķirīgas pozīcijas Eiropas un pasaules rangu tabulā, Baltijas līgas pieredze apliecinājusi, ka no sadarbības iegūst visi. Turpināsim strādāt kopā, lai veiksmīgāk tiktu galā ar pandēmijas radītajiem izaicinājumiem, LBS citē organizācijas prezidenta Raimonda Vējoņa teikto.

Tikmēr Igaunijas Basketbola federācijas prezidents Jāks Salumetss atzīst, ka spēlēšana ar Latvijas un Lietuvas komandām basketbolistēm nodrošina lielisku iespēju iziet ārpus komforta zonas un attīstīt meistarību. 

"Esmu pārliecināts, ka sadarbība ir noderīga visiem iesaistītajiem. Turpināsim kopā augt kā vienota komanda un profesionāla līga," uzsver Salumetss.

Savukārt Lietuvas Sieviešu basketbola līgas direktors Giedrus Gusts atzīmē, ka spēlēšana Baltijas līgā visās trijās valstīs palīdz attīstīt sieviešu basketbolu. 

"Tikai kopā mēs varam radīt lielisku produktu. Lietuvas klubi augstu vērtē Baltijas līgas vērtību. Turpināsim strādāt kopā un pēc pandēmijas radīto problēmu atrisināšanas atgriezīsimies vēl stiprāki," teic Gusts.

Baltijas Basketbola līgas čempionātā elites grupā 2018./2019.gada sezonā piedalījās piecas Lietuvas, divas Latvijas un viena Igaunijas komanda, bet 2019./2020.gada sezonā - trīs Latvijas, trīs Lietuvas un divas Igaunijas komandas. Par līgas divkārtējām čempionēm kļuva TTT Rīga. Kopš 2019.gada rudens Baltijas līgu atbalsta parfimērijas un kosmētikas mazumtirdzniecības uzņēmums Douglas Latvija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi