Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bertāna precīzais trejacis spēles izskaņā palīdz Spurs tikt pie trešās uzvaras pēc kārtas

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns otrdien iemeta 18 punktus, turklāt cīņas izskaņā realizēja svarīgu tālmetienu, palīdzot Sanantonio Spurs komandai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 126:124 (33:33, 37:34, 26:24, 30:33) uzvarēt Fīniksas Suns. Spurs komandai šī bija trešā uzvara pēc kārtas, kas ļāvis nostiprināties Rietumu konferences pirmajā astoņniekā.

Bertāns šo maču uzsāka Spurs starta sastāvā, bet kopumā laukumā viņš pavadīja 36 minūtes, kas ir latvieša sezonas rekords. Viņš grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem, piecus no 12 tālmetieniem un vienīgo soda metienu.

Vēl Bertāna rēķinā viena atlēkusī bumba, piecas rezultatīvas piespēles, četras pārtvertas bumbas, šajos divos rādītājos sasniedzot karjeras rekordus, viens bloķēts metiens, divas kļūdas un viena piezīme. Kamēr latvietis bija laukumā Spurs iemeta par četriem punktiem vairāk nekā ielaida.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 29 punktiem bija Lamarkuss Oldridžs, kuram arī 14 atlēkušās bumbas, bet 17 punktus pievienoja no rezervistu soliņa nākušais itālis Marko Belineli.

Savukārt Suns sastāvā 38 punktus guva Devins Bukers, bet 22 punktus pievienoja Džamals Kroufords.

Bertāns jau pirmajā ceturtdaļā iemeta divus tālmetienus, bet otrajā pievienoja tikpat. Laukumā bija vērojama negaidīti sīva spēkošanās, ņemot vērā to, ka Suns ir pārliecinoši vājākā komanda Rietumu konferencē. Pēc pirmā puslaika Spurs bija tikai trīs punktu pārsvars (70:67).

Otrajā puslaikā Bertāns gan vairs nebija tik manāms, tomēr ļoti svarīgu lomu viņš nospēlēja pašās cīņas beigās, kad 33 sekundes pirms pamatlaika beigām ar savu piekto precīzo tālmetienu panāca 124:120. Suns gan pēc tam spēja panākt neizšķirtu, bet pēdējā sekundē uzvaru ar divpunktu gājienu nodrošināja Rūdijs Gejs.

Spurs ar 30 uzvarām 52 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem sesto vietu, kamēr Suns ar 11 panākumiem 53 cīņās ir pēdējā starp konferences 15 komandām.

Nākamo spēli Spurs aizvadīs ceturtdien, kad uzņems Rodiona Kuruca pārstāvēto Bruklinas Nets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi