Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bertānam 4+3; Mavericks izslēgšanas turnīru sāk ar neveiksmi

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva četrus punktus Dalasas Mavericks zaudējumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmajā izslēgšanas spēlē.

"Mavericks" mājās ar 93:99 (23:20, 20:25, 22:28, 28:26) piekāpās Jūtas "Jazz", sērijā ar 1-0 vadībā izvirzoties Jūtas vienībai.

Bertāns laukumā pavadītajās 17 minūtēs un 40 sekundēs realizēja vienu no trim tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, vienreiz pārtvēra bumbu, kā arī sakrāja divas piezīmes un +/- rādītāju +4.

 

"Mavericks" spēli aizvadīja bez pamatturnīra pēdējā mačā savainotā Lukas Dončiča.

Viņa prombūtnē rezultatīvākais vienībā ar 24 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Džeilens Bransons. 22 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles sakrāja Spensers Dinvidijs, 15 punktus guva Redžijs Baloks un 14 punktus - Dorians Finnijs-Smits.

"Jazz" vienībai 32 punktus guva Donovans Mičels, kurš sakrāja arī pa sešām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm. 26 punktus guva Bojans Bogdanovičs, 13 - Maiks Konlijs.

Spēli labāk sāka viesi, izvirzoties vadībā ar 8:2, taču pēc Bransona divpunktu metiena bija jau 10:8 mājinieku labā, bet pēc Doriana Finija-Smita trīspunktnieka panāca arī 19:12.

Bertāns cīņā iesaistījās 50 sekundes pirms ceturtdaļas beigām. Otrajā ceturtdaļā viņš nospēlēja nedaudz vairāk par septiņām minūtēm, paspējot pa divām reizēm pārkāpt noteikumus un izcīnīt atlēkušās bumbas, kā arī trāpīt trīspunktu metienu un 15 sekundes vēlāk pārķert bumbu. Pēc vienas no izcīnītajām atlēkušajām bumbām Maksi Klēbers iemeta tālmetienu, panākot lielāko pārsvaru - 30:22. Pēc diviem precīziem Bransona soda metieniem mājinieki tika arī līdz 41:32, uz ko viesi atbildēja ar desmit pēc kārtas gūtiem punktiem, pēc diviem precīziem Bojana Bogdanoviča metieniem izvirzoties vadībā puslaika beigu daļā ar 42:41.

Otrajā puslaikā vairāk kā panākt neizšķirtu tā sākumā "Jazz" basketbolistiem mājiniekiem neļāva, pēc diviem Donovana Mičela soda metieniem trešās ceturtdaļas nogalē panākot lielāko pārsvaru mačā - 68:56.

Tomēr mājinieki lēnām deldēja pārsvaru, nedaudz vairāk nekā četras minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām laukumā dodoties arī Bertānam, kurš uzreiz izpelnījās divus soda metienus, trāpot vienu no tiem, kā arī aizmetot garām trīspunktnieku.

Ceturtajā ceturtdaļā latvietis vēl divreiz devās laukumā, izcīnot trešo bumbu zem groziem, kā arī aizmetot garām vēl vienu tālmetienu. Tomēr izšķirīgos brīžus viņš vēroja no rezervistu soliņa.

Sākusi pēdējo ceturtdaļu ar astoņu punktu deficītu, Dalasas vienība ar Bransona veiksmēm uzbrukumā pietuvojās līdz 71:74, taču viesi pēc Bogdanoviča diviem punktiem atjaunoja divu ciparu pārsvaru (86:75).

"Mavericks" bieži stājās uz soda metienu līnijas un pēc desmit realizētiem soda metieniem, kā arī Klēbera trīspunktu metiena divas minūtes un 12 sekundes pirms pamatlaika beigām gandrīz nekas no "Jazz" pārsvara vairs nebija atlicis (91:92).

Pārņemt vadību mājiniekiem tomēr neizdevās, un nācās sēriju sākt ar zaudējumu, zaudējot mājas spēļu priekšrocības.

Otrā spēle sērijā notiks pirmdien Dalasā.

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr Jūtas "Jazz" bija pozīciju zemāk.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi