Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Bijušais Microsoft izpilddirektors Balmers oficiāli iegādājies NBA klubu Clippers

Bijušais ASV informācijas tehnoloģiju giganta Microsoft izpilddirektors Stīvs Balmers savā īpašumā ieguvis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Losandželosas Clippers, otrdien informējusi vienība.

Lai gan darījuma summa netiek atklāta, iepriekš ASV mediji vēstīja, ka tie varētu būt divi miljardi dolāru (1,49 miljardi eiro). Tādejādi Clippers pārdošana kļuvusi par finansiāli vērienīgāko šāda veida darījumu līgas vēsturē.

Iepriekš Clippers komanda piederēja 80 gadus vecajam miljardierim Donaldam Stērlingam, kurš bija kluba īpašnieks 33 gadus. Tiesa, pavasarī viņš nonāca krustugunīs, kad dzeltenās preses portāls TMZ publicēja audio ierakstu ar Stērlingu un viņa draudzeni, kurā Clippers īpašnieks pauda neapmierinātību ar viņas melnādaino draugu vēlmi nākt skatīties šī Losandželosas kluba spēles. Saceltās ažiotāžas iespaidā NBA komisārs Adams Silvers Stērlingam maija sākumā piesprieda mūža diskvalifikāciju un vēlāk pavēstīja, ka centīsies panākt, lai Stērlings pārdod Clippers komandu. Tāpat viņš sodīts ar 2,5 miljonu dolāru (1,87 miljonu eiro) naudas sodu, kas tiks ziedota organizācijām, kuras cīnās pret diskrimināciju un neiecietību pret cilvēkiem.

Zināms, ka pēc Stērlinga sākotnējās piekrišanas pārdot klubu NBA atteicās anulēt viņa diskvalifikāciju un piešķirto naudas sodu. Tieši šīs nostājas dēļ Stērlings mainīja savu rīcības plānu.

Savukārt tiesības pārdot komandu saņēma Šelija Stērlinga, jo viņas vīram tādas atņemtas veselības stāvokļa (konstatētās Alcheimera slimības) dēļ.

Līdz šim lielākā summa, kas samaksāta par kāda NBA kluba iegādi, ir bijuši 550 miljoni dolāru (411 miljoni eiro) aprīlī par Milvoki Bucks.

Balmers jau izteicies ka Clippers komanda pēc darījuma īstenošanās savu mājas pilsētu nemainīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi