Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Blūms: Kādu dienu labprāt atgrieztos VEF Rīga komandā

Pieredzējušais Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Jānis Blūms kādu dienu labprāt atgrieztos pašmāju vienībā VEF Rīga, žurnālistiem teica spēlētājs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "VEF Rīga" trešdien savā sezonas VTB Vienotās līgas otrajā spēlē savā laukumā ar 76:80 piekāpās Blūma pārstāvētajai Permas "Parma", ko trenē bijušais rīdzinieku stūrmanis Nikolajs Mazurs.

"Emocionāli pret bijušo komandu vienmēr ir grūtāk spēlēt. Protams, ar "VEF Rīga" saistās tikai pozitīvas atmiņas, turklāt pašam šajā komandā iepriekš bija viena no veiksmīgākajām sezonām. Visu maču nospēlējām disciplinēti. Atsevišķās epizodēs bija kāpumi un kritumi, bet mēs to pārvarējām un mums bija jāneitralizē pretinieku trīspunktu metēji. Piemēram, Artūrs Ausējs, kurš šajā vasarā ir ļoti progresējis. Ja viņš šādi turpinās strādāt, noteikti nākotnē Eiropā spēlēs vēl labākā līmenī," uzskata Blūms.

Blūms 2016./17.gada sezonā kopā ar "VEF Rīga" kļuva par Latvijas čempionu.

"Esmu priecīgs par uzvaru, bet ir grūtāk cīnīties pret vienību, kuru pats iepriekš esmu pārstāvējis. Novēlu "VEF Rīga" komandai labu sezonu un lai viņiem veicas turpmāk," sacīja latvietis.

Pats Blūms trešdienas mačā atzīmējās ar 16 punktiem.

"Ļoti labi būt Latvijā, un jau nedēļu pirms šīs spēles trenējāmies šeit. Tas atmaksājās, jo šajā turnīrā izcīnīt uzvaru ir ļoti grūti. "VEF Rīga" klubam ir viens no mazākajiem budžetiem un pret šādu komandu ir grūti spēlēt. Pret līdzvērtīgu vienību izcīnīt uzvaru izbraukumā ir ļoti svarīgi," norādīja Blūms. "Rīdzinieki pret mums spēlēja komandas spēli un necentās izšķirt rezultātu ar individuālām darbībām. Esmu priecīgs par jaunajiem latviešu spēlētājiem un domāju, ka esmu viņiem palīdzējis progresēt, turklāt pēdējā laikā arvien vairāk jauno ir arī valstsvienībā."

"Parma" vienībai šī bija pirmā spēle jaunajā Vienotās līgas sezonā. "Esam iesākuši ar uzvaru pret mūsu līmeņa komandu. Padarījām labu darbu, varam nedaudz papriecāties, taču mums būs jāgatavojas nākamajam mačam."

Pašlaik 36 gadus vecajam Blūmam "VEF Rīga" nesot piedāvājusi sadarbību uz šo sezonu, lai gan spēlētājam nebūtu iebildumu atgriezties šajā klubā.

"Rīdziniekiem jau ir metēji - Andris Misters, Artis Ate, Kristaps Janičenoks, lai gan es neslēpšu, ka kādu dienu labprāt atgrieztos "VEF Rīga" komandā, ja būs tāds piedāvājums. Mājās spēlēt vienmēr ir patīkamāk," atklāja Blūms.

"VEF Rīga" cietusi zaudējumus abās šīs sezonas Vienotās līgas spēlēs.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi