Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dairis Bertāns pamet Maskavas apgabala Himki, kas kavējies ar algu izmaksu

Latvijas aizsargs Dairis Bertāns neturpinās spēlēt Maskavas apgabala Himki komandā, otrdien ziņo klubs.

Kā sociālajā vietnē Twitter paziņoja basketbolista aģents Artūrs Kalnītis, vienošanās pārtraukta, jo klubs kavējas ar algu izmaksu. 

Vēl ceturtdien Bertāns guva 11 punktus, kamēr viņa un Jāņa Timmas pārstāvētā Maskavas apgabala Himki viesos ULEB Eirolīgas spēlē piekāpās Milānas AX Armani Exchange Olimpia ar 74:84.

Svētdien zaudējumā mājās Vienotās līgas spēlēs Rolanda Freimaņa un Jāņa Bērziņa pārstāvētajam Polijas klubam Zelonas Guras Enea Zastal ar 94:99 uz rezervistu soliņa bija vien Timma, bet ārpus pieteikuma palika Dairis Bertāns.

"Latvijas aizsargs Bertāns pamet Maskavas apgabala "Himki". Līgums starp klubu un spēlētāju ir izbeigts," vēsta kluba sniegtā informācija.

Šosezon 31 gadu vecais rūjienietis 20 Eirolīgas spēlēs vidēji 17 minūtēs guvis 5,3 punktus, izcīnījis 1,2 atlēkušās bumbas un veicis 0,9 rezultatīvas piespēles, bet Vienotajā līgā latviešu aizsargam 12 mačos caurmērā 19 minūtēs ir 6,9 punkti, 1,3 bumbas zem groziem un 2,5 rezultatīvas piespēles.

Bertāns Himki rindas papildināja 2019.gada vasarā, kad līgumattiecības ar viņu pārtrauca Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņūorleānas Pelicans. Bertāns laukumā bija 12 NBA spēlēs, caurmērā nospēlējot gandrīz 14 minūtes, tomēr ar rezultativitāti viņam neizdevās izcelties.

Bertāns pirms tam pusotru sezonu pavadīja Itālijas A sērijas klubā Milānas AX Armani Exchange Olimpia. Pirms pievienošanās Milānas komandai Bertāns vienu gadu bija Turcijas kluba Stambulas Dariššafaka rindās, bet pirms tam trīs sezonas pavadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Bilbao Dominion. Bilbao komandai latvietis pievienojās 2013.gadā, pārnākot no VEF Rīga vienības, kuras sastāvā trīs reizes viņš kļuva par Latvijas čempionu. Savukārt pirms tam savu pirmo valsts čempiona titulu 2009.gadā viņš ieguva Ventspils kluba rindās.

Karjeras laikā basketbolists pārstāvējis arī "Valmieru", ASK/"Juniors" un "Rīgas ASK".

Bertāns ir spēlējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlasēs. Ar U-18 valstsvienību viņš 2007.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu, bet pieaugušo valstsvienībā debitēja 2010.gadā.

2012. un 2014.gadā Bertāns tika atzīts par Latvijas gada labāko basketbolistu.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi