Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Durants ar 43 punktiem palīdz Warriors nonākt uzvaras attālumā no NBA čempionu titula

Kevins Durants trešdien guva 43 punktus, palīdzot Goldensteitas Warriors komandai nonākt uzvaras attālumā no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu titula.

Warriors viesos ar rezultātu 110:102 (28:29, 24:29, 31:23, 27:21) uzvarēja Klīvlendas Cavaliers komandu, sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām panākot 3-0.

Jau nākamajā spēlē, kas piektdien atkal notiks Klīvlendā, Warriors var otro gadu pēc kārtas un trešo reizi pēdējos četros gados tikt pie NBA čempionu titula.

Trešdien lielisks bija Durants, kurš uzvarētāju labā guva ne tikai 43 punktus, bet izcīnīja arī 13 atlēkušās bumbas un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles.

"Negribu noniecināt komandas sniegumu, taču šī uzvara vēl nenozīmē ceļa beigas. Mums ir jāuzlabo dažas lietas, ja vēlamies uzvarēt nākamo spēli," pēc mača Durants norādīja, ka sērija vēl nav noslēgusies.

Viņš 49 sekundes pirms pamatlaika beigām realizēja svarīgu tālmetienu, tobrīd panākot 106:100 Warriors labā, beigās viesiem pārsvaru nosargājot.

Vēl Warriors labā 11 punktus guva Stefans Karijs, savukārt Klīvlendas vienību no neveiksmes neglāba Lebrona Džeimsa "triple-double", jo viņš sameta 33 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles. Tāpat ar 20 punktiem izcēlās Kevins Lavs, kuram arī 13 atlēkušās bumbas.

"Smags zaudējums, jo mums bija iespējas [uzvarēt]. Mums būs vēl viena iespēja piektdien, taču tad jānospēlē labi visas 48 cīņas minūtes," pēc dueļa sacīja Džeimss.

Jāpiebilst, ka Cavaliers komandai savā laukumā pārtrūka astoņu uzvaru sērija.

Warriors rindās šajā mačā laukumā devās arī Andrē Iguodala, kurš iepriekšējās cīņās kājas traumas dēļ nespēlēja, šoreiz izceļoties ar astoņiem punktiem.

Goldensteitas komanda var kļūt par pirmo kopš 2007.gada, kura NBA finālsērijā uzvarējusi četros mačos. Iepriekšējo reizi ko tādu spēlēja Sanantonio Spurs, kas ar 4-0 uzvarēja tieši Cavaliers komandu.

Nevienai NBA komandai izslēgšanas spēlēs nav izdevies atspēlēties no deficīta 0-3, tomēr 2016.gada NBA finālā Cavaliers duelī ar Warriors, izglābās sērijā zaudējot ar 1-3.

Kā vēstīts, finālsērijas pirmajā mačā Warriors pagarinājumā uzvarēja ar rezultātu 124:114, bet otrajā spēlē Goldensteitas vienība bija labāka ar 122:103.

Pērn par čempioni tika kronēta Warriors, kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja Cavaliers.

Zīmīgi, ka pirmo reizi Ziemeļamerikas profesionālā sporta vēsturē vienas un tās pašas komandas ceturto sezonu pēc kārtas cīnās par titulu. 2015. un 2017.gadā finālsērijā uzvarēja Warriors, bet 2016.gadā - Cavaliers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi