Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Helmanis kļuvis par Vācijas otrās bundeslīgas komandas Loewen galveno treneri

Latvijas treneris Uvis Helmanis kļuvis par Vācijas pēc spēka trešās līgas komandas Erfurtes Loewen galveno treneri, ziņo klubs savā tīmekļa vietnē.

Divus gadus pēc basketbola komandas "Loewen" dibināšanas Tīringenes federālās valsts galvaspilsētā Erfurtē klubs ir saņēmis speciālo ielūgumu dalībai pēc spēka trešajā Vācijas līgā - otrās bundeslīgas ProB līgā.

Klubs uzsver, ka 48 gadus vecajam trenerim no Latvijas ir liela pieredze augstākā ranga klubos. Pēdējos divus gadus viņš ir strādājis par trenera palīgu Lietuvas klubā Viļņas "Rytas", kā arī Latvijas vīriešu nacionālajā izlasē. Pēdējos gados viņš ir vadījis arī dažādas Latvijas jaunatnes nacionālās komandas, tai skaitā bijis Latvijas U-18 valstsvienības galvenais treneris.

Tiek atzīmēts arī, ka Helmanis piecus gadus veiksmīgi spēlēja Vācijas bundeslīgā Leverkūzenes "Bayer Giants" un Bambergas GHP klubu rindās.

Spēka uzbrucējs galvenā trenera Dirka Bauermana vadītajā Bambergas komandā Helmanis bija nozīmīgs izpildītājs un 2005.gadā pēc diviem vicečempiona tituliem pēc kārtas palīdzēja uzvarēt klubam pirmoreiz uzvarēt Vācijas čempionātā

Helmaņa ilgajā karjerā ir arī Polijas un Latvijas čempiona tituli, kā arī daudzi gadi Latvijas valstsvienībā.

"Kā klubs mēs tiecamies uz ambicioziem ilgtermiņa mērķiem. Mēs vēlamies kļūt profesionālāki kā organizācija un pakāpeniski tikt līdz pirmajai bundeslīgai," saka kluba sporta direktors Florians Gūts. "Mums ir ārkārtīgi svarīgi, lai mēs attīstītos programmas ietvaros, īpaši saistībā ar jauniešu sniegumu un jauno spēlētāju agrīnu iepazīstināšanu ar mūsu profesionālo komandu. Nākamajā sezonā mūsu komanda būs vēl jaunāka, un vairāk nekā pusi no tās veidos jaunie spēlētāji."

Jaunie spēlētāji nāk no partnerkluba Gotā, kas spēlē Jaunatnes basketbola līgā (JBBL).

Tāpēc "Loewen" meklē treneri, kuram būtu pieredze augstā profesionālā līmenī un arī darbā ar talantīgiem jaunatnes spēlētājiem. Tiek uzsvērts, ka Helmanis pēdējos gados ir guvis lielu pieredzi abās jomās.

"Viņš ir pierādījis, ka var veiksmīgi vadīt profesionālas komandas un attīstīt jaunos spēlētājus augstākajā Eiropas līmenī. Mēs esam ļoti priecīgi, ka viņš izvēlējās mūsu klubu," saka Gūts.

"Man kluba ambīcijas ir ļoti interesantas, un kā treneris es labprāt uzņemos šo aizraujošo izaicinājumu. Skaidrā sportiskā ideja, un ilgtermiņa redzējums mani pārliecina," saka Latvijas treneris kluba tīmekļa vietnē. "Šie punkti bija izšķiroši manam lēmumam pāriet uz "Loewen". Mana personīgā pieeja šim jaunajam uzdevumam ir apvienot jauno spēlētāju attīstību ar veiksmīgas komandas veidošanu ar spēcīgiem izpildītājiem."

Helmanis turpinās strādāt par Latvijas vīriešu valstsvienības trenera palīgu un tiks atbrīvots dalībai starptautiskajās spēlēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi