Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Karijs un Durants kopā gūst 59 punktus, Warriors uzvar NBA sezonas ievadā

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienība Goldensteitas Warriors otrdien jauno NBA sezonu sāka ar uzvaru 108:100 (31:23, 26:24, 26:32, 25:21) savā laukumā pret Oklahomasitijas Thunder, komandas līderiem Stefanam Karijam un Kevinam Durantam kopā gūstot 59 punktus.

Karijs šajā spēlē izcēlās ar 32 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Durants guva 27 punktus, kā arī sakrāja astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvās piespēles.

Dreimondam Grīnam šajā mačā 13 atlēkušās bumbas, bet Kevons Lūnijs atzīmējās ar desmit punktiem un desmit atlēkušajām bumbām jeb "double-double".

Tikmēr Thunder rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Pols Džordžs, kamēr spēlē nepiedalījās cits komandas līderis Rasels Vestbruks, kurš pēc ceļgala operācijas izlaidīs sezonas sākumu.

Vēl Thunder sastāvā ar 21 punktuizcēlās komandas šīs sezonas jaunpienācējs Deniss Šrēders, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles, kā arī ar "double-double" izcēlās Stīvenss Edamss, 17 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

Savukārt NBA atklāšanas mačā Austrumu konferences favorīte Bostonas Celtics savā laukumā ar 105:87 (21:21, 26:21, 30:24, 28:21) apspēlēja Filadlefijas 76ers komandu.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Džeisons Teitams, kamēr pieticīgu maču aizvadīja komandas nominālie līderi Gordons Heivords un Kairijs Ērvings, kuri guva attiecīgi desmit un septiņus punktus.

Vēl Džeilens Brauns izcēlās ar 12 punktiem, bet "double-double" Markusa Morisa kontā, kuram 16 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Tikmēr 76ers rindās Žoels Embīds guva 23 punktus un sakrāja desmit bumbas zem groziem, bet Bens Simonss tika pie 19 punktiem, 15 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Vēl 16 punktus viesu komandas sastāvā guva Džonatans Rediks.

"Vēl ir daudz jāstrādā, taču esmu priecīgs atkal būt laukumā," pēc spēles sacīja Heivords, kurš aizvadītās sezonas pirmajā mačā smagi salauza kāju un pēc tam izlaida visu atlikušo sezonu. "Šobrīd cenšos atrast ritmu, jo neesmu spēlējis ļoti ilgi."

Savukārt Celtics jaunā zvaigzne Teitams pauda prieku, ka Ērvings un Heivords ir atpakaļ sastāvā.

Jau ziņots, ka piekto sezonu pēc kārtas NBA spēlēs vairāk nekā 100 ārvalstu basketbolistu, starp kuriem ir arī trīs Latvijas pārstāvji. Starp šiem 108 spēlētājiem ir arī trīs Latvijas basketbolisti - Kristaps Porziņģis (Ņujorkas Knicks), Dāvis Bertāns (Sanantonio Spurs) un Rodions Kurucs (Bruklinas Nets).

Gaidāms, ka Porziņģis lielāko daļu šīs sezonas izlaidīs, jo viņš vēl atlabst no krustenisko saišu plīsuma, kamēr Kuruca loma Nets rindās vēl nav skaidra. Savukārt Bertāns pagaidām ir vienīgais stabilais Latvijas basketbolists NBA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi