Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Ķēstutis Kemzūra: jācīnās līdz pēdējai iespējai

Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra pēc komandas pēdējā treniņa pirms Eiropas čempionāta finālturnīra uz Dienas jautājumu, kas būs pats svarīgākais pirmajā spēlē ar Krievijas izlasi kā pirmo nosauca spēju cīnīties ar maksimālu atdevi katrā spēles situācijā un līdz pēdējai sekundei.

"Pirmie mači vienmēr nāk ar īpašu spriedzi. Skaidrs, ka būs veiksmīgas epizodes un neveiksmju brīži. Taču svarīgi būs viskritiskākajā situācijā nenolaist rokas. Un saglabāt koncentrāciju, lai nepieļautu muļķīgas kļūdas. Nedrīkstam pretiniekiem dāvināt vieglos punktus, nedrīkstam ļaut viņiem sajust iedvesmu. Jācīnās līdz pēdējai iespējai katrā epizodē, jācīnās līdz pēdējai sekundei. Lai būtu sajūta, ka esam izdarījuši visu, kas bija mūsu spēkos."

Treniņā ar pilnu atdevi darbojās visi 12 basketbolisti. Pirmās dienas problēmas - sešu stundu brauciens autobusā no Varšavas līdz Gdaņskai, neērtās gultas - jau aizmirstas, vīri koncentrējas darbam, kam gatavojušies septiņas pēdējās nedēļas un visu iepriekšējo karjeru. Pat komandas tradicionālie jociņi esot pieklusuši vai zaudējuši asumu. Visi saprot, ka laukumā nekādu joku nebūs.

Līdzīgs noskaņojums valdīja arī Krievijas izlases treniņā, kura laikā laukumā skanēja tikai galvenā trenera Deivida Blata balss un bumbu radītais troksnis. No diviem draugiem - Deivida Blata un Ķēstuša Kemzūras - šovakar varēs smaidīt tikai viens. Neitrālie vērotāji sliecas domāt, ka lielākas izredzes esot Blatam. Latviešu spēkos ir apgāzt šīs prognozes.

Tam tic arī līdzjutēji no Rīgas, Valmieras, Ragaciema, Ventspils, Dobeles un citām Latvijas vietām, kuri Gdaņskā sabraukuši kuplā skaitā. Pēc pelēcīgās svētdienas Gdaņskā pirmdienas rītā uzspīdēja saule. Ceram, tā spīdēs līdz pat pievakarei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi