Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kurucs un Bertāns veicina savu NBA komandu uzvaras

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien guva 13 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, turklāt izpelnījās arī vēl nebijušu trenera uzticību, kamēr viņa pārstāvētā Bruklinas Nets komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 134:132 (22:29, 34:22, 23:26, 35:37, 7:7, 13:11) vien otrajā pagarinājumā pārspēja Šalotas Hornets.

Kurucs ar "double-double" izcēlās otrajā mačā pēc kārtas, turklāt laukumā viņš trešdien pavadīja 39 minūtes, kas ir viņa NBA karjeras rekords.

Tikmēr Nets komanda pēdējo desmit maču laikā izcīnījusi deviņas uzvaras.

Trešdienas spēlē Kurucs, dodoties laukumā starta pieciniekā, nospēlētajās 39 minūtēs grozā raidīja piecus no sešiem divpunktu metieniem un vienu no trim trejačiem. Vēl Latvijas basketbolists atzīmējās ar 12 atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm, trim pārtvertām bumbām, vienu bloķētu metienu, trim kļūdām un piecām piezīmēm.

Rezultatīvākais Nets sastāvā ar 37 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm bija no rezervistu soliņa nākušais Spensers Dinvidijs, kamēr 27 punktus pievienoja Džo Heriss.

Savukārt Hornets labā 35 punkti Kemba Volkeram, bet 31 punktu sameta Džeremijs Lembs.

Lai arī mačā tika izspēlēti pat divi pagarinājumi, Kurucs visus savus 13 punktus iemeta pamatlaikā. Vēl nedaudz vairāk nekā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Nets atradās iedzinējos ar 96:104, tomēr tieši Latvijas basketbolists minūti vēlāk ar savu vienīgo precīzo trīspunktnieku spēlē panāca neizšķirtu 104:104.

Tiesa, noslēdzošajās sekundēs Nets vienībai bija iespēja izraut uzvaru, tomēr 1,2 sekundes līdz pamatlaika beigām vienu no diviem "sodiņiem" trāpīja Demarre Kerols, panākdams 114:114 un novezdams dueli pagarinājumā.

Abos papildlaikos Kurucam uzbrukumā vairs nebija pārāk daudz iespēju, tomēr Latvijas basketbolists atzīstami darbojās aizsardzībā. Kad līdz otrā pagarinājuma beigām bija atlikušas 3,4 sekundes, uzvaru ar precīzu divpunktnieku mājiniekiem nodrošināja Heriss.

Nets ar 17 uzvarām 36 spēlēs Austrumu konferencē joprojām ieņem devīto vietu, kamēr Hornets un Maiami Heat ar 16 panākumiem 33 mačos ir attiecīgi septītajā un astotajā pozīcijā.

Nākamo maču Nets aizvadīs piektdien, kad viesosies pie tās pašas Hornets komandas.

Savukārt Dāvis Bertāns trešdien iemeta divus tālmetienus un kopumā guva sešus punktus, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio Spurs komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 111:103 (34:26, 21:27, 22:22, 34:28) pieveica Denveras Nuggets vienību.

Spurs vienībai šī bija ceturtā uzvara pēdējo piecu maču laikā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Bertāns pašlaik ir labākais tālmetienu izpildītājs NBA, turklāt pēc trešdienas mača viņš savu statistiku nedaudz uzlabojis.

Trešdienas mačā pret Nuggets latvietis laukumā pavadītajās 25 minūtēs grozā raidīja divus no trim tālmetieniem, kā arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un veica vienu rezultatīvu piespēli. Vēl viņa rēķinā divas piezīmes.

Rezultatīvākais Spurs sastāvā ar 30 punktiem bija Demars Derozans, kamēr 27 punkti Lemarkusam Oldridžam.

Savukārt Nuggets labā Huans Ernangomess izcēlās ar 27 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, kamēr 22 punktus pievienoja Meliks Bīzlijs.

Bertāns abus tālmetienus šajā mačā iemeta neilgi pēc nākšanas laukumā pirmās ceturtdaļas izskaņā, bet pēc tam ar gūtiem punktiem vairs neizcēlās.

Savukārt Spurs izcīnīja gana drošu uzvaru, noslēdzošā ceturkšņa laikā sasniedzot teju 20 punktu pārsvaru. Tiesa, Nuggets beigās gan manāmi pietuvojās, bet panākt mājiniekus viņiem tā arī neizdevās.

Spurs ar 19 uzvarām 35 spēlēs atrodas Rietumu konferences kopvērtējuma devītajā vietā, kamēr septītajā un astotajā pozīcijā esošās Hjūstonas Rockets un Sakramento Kings guvušas pa 18 panākumiem 33 mačos. Tikmēr Nuggets ar 21 uzvaru 32 spēlēs Rietumos ir otrajā vietā.

Nākamo spēli Spurs aizvadīs piektdien izbraukumā, kad vēlreiz tiksies ar Nuggets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi