Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas basketbola izlasei Eiropas čempionātā vairs nepalīdzēs treneris Štālbergs

Latvijas basketbola valstsvienībai Eiropas čempionāta finālturnīrā vairs nepalīdzēs treneris Artūrs Štālbergs, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Štālbergs izsaukts uz Krievijas klubu Ņižņij Novgorod, kurā arī viņš ir galvenā trenera Ainara Bagatska palīgs. Ņižņijnovgorodas vienība pašlaik aizvada treniņnometni Latvijā.

"Nopietnas problēmas tas mums nerada. Savā galvenajā atbildības jomā - spēļu skautingā - Štālbergs ir lielu darbu padarījis jau iepriekš un turpinās veikt savus pienākumus, izmantojot modernās tehnoloģijas un saziņas līdzekļus," izteicies Bagatskis. "Informācijas par pretiniekiem mums netrūka un netrūks."

Kā zināms, Latvijas izlase sasniegusi Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu, kurā otrdien plkst.22 samēros spēkus ar Franciju.

"Protams, Francijai ir lieliska komanda, izcilas zvaigznes, gudrs treneris un fantastisks skatītāju atbalsts. Protams, viņi ir favorīti. Zālē otrdien būs neatkārtojama gaisotne un man kārtējo reizi jālieto vārds "jāizbauda"," stāstīja Bagatskis. "Iespējams, tādas spēles karjerā daudziem vairs nebūs, tāpēc jāgūst labas emocijas no tā, ka esam šo svētku pilntiesīga daļa. Mums otrdien nebūs, ko zaudēt, tāpēc būs iespēja spēlēt bez psiholoģiskās spriedzes. Ja spēsim pareizi noskaņoties, ja izcīnīsim cīņu katrs pats ar sevi un laukumā darīsim to, ko protam, būs labs basketbols."

Visticamāk, otrdien Latvijas izlase būs līdzdalībniece jauna Eiropas rekorda tapšanā. Jau sestdien Francijas izlases astotdaļfināla spēli ar Turciju Lillē apmeklēja 26 135 skatītāji, kas ir jauns visu laiku labākais rezultāts.

Iepriekšējais rekords bija sasniegts 2014.gada 26.martā, kad Belgradā vietējā Crvena Zvezda komanda Eiropas kausa ceturtdaļfināla mačā uzņēma Ukrainas vienību Kijevas Budiveļņik 24 232 skatītāju klātbūtnē. Toreiz Budiveļņik komandu trenēja Bagatskis un Štālbergs, bet tās sastāvā bija Jānis Strēlnieks.

Latvija ar Franciju spēkojusies iepriekšējos divos Eiropas čempionātos - 2011.gada sacensību atklāšanas mačā latvieši zaudēja ar 78:89, bet vēlāk francūži aizkļuva līdz finālam, kurā piekāpās Spānijai, savukārt 2013.gadā Latvija otrajā posmā piekāpās ar 91:102, bet Francija atkal sasniedza finālu, šoreiz tajā uzvarot Lietuvu.

Kā zināms, astotdaļfināla mačos Latvija sestdien ar 73:66 pieveica Slovēniju, bet Francija ar 76:53 apspēlēja Turciju.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisinājās četrās pilsētās - Berlīnē (Vācija), Monpeljē (Francija), Zagrebā (Horvātija) un Rīgā. Eiropas čempionātā no katras grupas tālāk turnīram kvalificējās četras labākās komandas.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

2015.gada Eiropas čempionātam bija plānots risināties Ukrainā, tomēr nestabilās politiskās situācijas dēļ lēmums tika mainīts.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalās jau desmito reizi pēc neatkarības atgūšanas. Līdz šim labākais sasniegums bijis 2001.gada turnīrā, kad tika izcīnīta augstā astotā vieta. Piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nespēja izkļūt no apakšgrupas, bet šī melnā sērija tika pārtraukta 2013.gadā Slovēnijā, kad Latvija palika vien uzvaras attālumā no ceturtdaļfināla sasniegšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi