Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Latvijas valstsvienības rindās šajā mačā rezultatīvākā bija Elīna Dikeulaka

Latvijas sieviešu basketbola izlase Prāgā pārspēj čehietes

Latvijas sieviešu basketbola izlase, turpinot gatavoties Eiropas čempionātam, piektdien Čehijas galvaspilsētā Prāgā svinēja uzvaru pārbaudes turnīra spēlē. Latvietes ar rezultātu 69:63 (21:17, 11:8, 22:19, 15:19) guva virsroku pār turnīra saimnieci Čehiju.

Latvijas valstsvienībā ar 18 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām izcēlās Elīna Dikeulaka, 12 punktus guva Kate Krēsliņa, bet desmit punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Zentai Meļņikai.

Tāpat kā iepriekšējā mačā, arī šajā Latvija savas pretinieces uzvarēja cīņā zem groziem, atlēkušo bumbu savākšanā esot pārākas ar 45:30. Ar deviņām bumbām zem groziem izcēlās Kristīna Vītola.

Piektdien laukumā nedevās viena no Latvijas izlases līderēm Aija Putniņa, kura tikai ceturtdien atgriezās laukumā pēc savainojuma izārstēšanas, taču atkal sajuta sāpes.

Spēles pirmā ceturtdaļa ritēja līdzīgi, bet tās pēdējā minūtē Kate Krēsliņa guva piecus punktus pēc kārtas, ļaujot latvietēm spēles pirmo daļu uzvarēt ar 21:17. Otrās ceturtdaļas ievadā Elīna Dikeulaka panāca jau septiņu punktu pārsvaru, turpretī pretinieces punktus nespēja gūt trīs minūtes no vietas. Pirmo puslaiku Latvija uzvarēja ar 32:25.

Trešajā ceturtdaļā mājinieces pietuvojās līdz piecu punktu deficītam, bet Dikeulaka ar soda metieniem un tālmetienu ātri vien dubultoja latviešu pārsvaru (41:31). Latvijas basketbolistes turējās drošā vadībā un ar desmit punktu pārsvaru (54:44) uzsāka arī ceturto ceturtdaļu, kurā vadības grožus neatdeva un nokārtoja sev uzvaru ar 69:63.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ceturtdien latvietes, lielāku spēles laiku dodot rezervistēm, ar 85:62 pārspēja Bosniju un Hercegovinu. Savukārt čehietes ar 65:58 uzveica Ungāriju.

Pārbaudes turnīra noslēgumā Latvija sestdien spēkosies ar Ungāriju. Uz Prāgu komanda devusies ar 13 spēlētājām.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvijas valstsvienība uzsāka Spānijā, kur vispirms ar 51:77 zaudēja mājiniecēm, kas ir arī Eiropas čempiones, bet par trešo vietu turnīrā ar 79:65 pārspēja Ungāriju.

Savukārt pagājušajā nedēļā Guntas Baško atvadu spēlē Latvija ar 47:62 zaudēja Turcijai.

Tikmēr pēdējās pārbaudes spēles notiks Rīgā - 20. jūnijā ar Ķīnas izlasi un 22. jūnijā ar Slovēnijas valstsvienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi