Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lietuvas basketbolisti cīņā par uzvaru grupā piekāpjas Austrālijai

Lietuvas vīriešu basketbola izlase ceturtdien cieta zaudējumu Pasaules kausa izcīņas mačā par pirmo vietu pirmā posma apakšgrupā, kamēr Grieķija svinēja uzvaru izšķirošajā duelī par ceļazīmi uz labāko sešpadsmitnieku.

Lietuva par "nāves grupu" nodēvētās H apakšgrupas pēdējā spēlē ar rezultātu 82:87 (19:27, 22:25, 19:16, 22:19) piekāpās latviešu izcelsmes trenera Andreja Lēmaņa vadītajai Austrālijai.

Lietuviešiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Marjuss Grigonis, 15 punktus guva Luks Lekavičs, bet 12 punkti bija Domantam Sabonim, kamēr Jons Valančūns samierinājās ar septiņiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām. Tikmēr Austrālijas izlasē ar 23 punktiem un svarīgiem metieniem atzīmējās Petijs Milss, bet 21 punkts un 13 bumbas zem groziem bija Āronam Beinesam.

Ņemot vērā pirmā posma rezultātus, otrā posma L apakšgrupas turnīru ar trīs uzvarām iesāks Austrālija un Francija, bet Lietuvai un Dominikānas Republikai bagāžā nāks līdzi divas uzvaras un viens zaudējums. 

Daiņus Adomaiša vadītā komanda mača sākumā panāca 4:0, taču ielaida deviņus punktus pēc kārtas un bija iedzinējos visu pirmo puslaiku, pārtraukumā dodoties ar 11 punktu deficītu. Iepriekšējās 38 spēles Pasaules kausā lietuvieši spēja noturēt pretiniekus zem 50 punktiem.

Spēles trešajā ceturtdaļā austrālieši veiksmīgi neitralizēja Valančūnu un Saboni, tādējādi saglabādami drošu pārsvaru (68:60). Turpretī ceturto ceturtdaļu lietuvieši iesāka ar vētrainiem uzbrukumiem, pirmajās piecās minūtēs noturot pretiniekus uz "nulles", bet paši veicot izrāvienu 11:0. Turklāt sakrāto piecu piezīmju dēļ maču neturpināja viens no Austrālijas būtiskākajiem spēkiem aizsardzībā Endrū Boguts.

Komandas bija ātri iekrājušās piezīmju normu, tādējādi pēdējās piecās minūtēs bieži stājās uz soda metienu līnijas. Ceturtdaļas otrajā pusē austrālieši atgriezās vadībā, svarīgu tālmetienu 34 sekundes pirms finālsvilpes iemetot Milsam, kurš panāca 83:78.

Lietuvieši savā uzbrukumā atbildēja ar Marijusa Grigoņa sekmīgu caurgājienu, taču Saboņa nesportiskās piezīmes dēļ pretinieki tika pie diviem "sodiņiem" un bumbas. Neveiksmīgā mača nogale dzēsa Lietuvas cerības uz uzvaru, dienvidu kaimiņiem ciešot zaudējumu ar 82:87.

Jau ziņots, ka pirms tam šajā apakšgrupā Kanāda ar rezultātu 82:60 (11:22, 22:10, 26:14, 23:14) pārspēja Senegālas izlasi, svinot pirmo panākumu turnīrā.

Rezultatīvākais Kanādas izlasē ar 24 punktiem bija Korijs Džozefs, bet Kevins Pangoss iemeta 13 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Viņam arī piecas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Senegālas izlasē Muhameds Fajs ar 14 punktiem bija rezultatīvākais.

Apakšgrupā ar trim uzvarām trīs spēlēs pirmo vietu izcīnīja Austrālija, otrā ar diviem panākumiem bija Lietuva, trešo pozīciju ar vienu uzvaru guva Kanāda, bet Senegāla ar trim zaudējumiem palika ceturtā.

Savukārt Grieķijas basketbolisti F apakšgrupas izšķirošajā mačā ar 103:97 (28:19, 23:25, 20:22, 32:31) uzveica Jaunzēlandi. Grieķijas izlasē ar 24 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizvadītās sezonas vērtīgākais spēlētājs Janiss Adetokunbo. Savukārt 16 punktus guva Jannis Papapetru, bet 14 punkti bija Nikam Kalatesam.

Tikmēr pretiniekiem ar 31 punktu atzīmējās Korijs Vebsters, 18 punkti bija Tomam Aberkrombijam, bet 17 punktus iemeta Tajs Vebsters.

Vietu jau otrajā posmā bija nodrošinājusi Brazīlija, kas pirms tam ar 84:73 (19:20, 24:18, 23:16, 18:19) uzvarēja Melnkalnes izlasi.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Marsēlu Uertass, kurš guva 16 punktus un vēl sešas reizes rezultatīvi piespēlēja. Tikmēr Krištianu Feliciu iemeta 14 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Melnkalnes labā 16 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm izcēlās Dereks Nīdhams.

Apakšgrupā ar trim panākumiem trīs spēlēs uzvarēja Brazīlija, otrā ar divām uzvarām bija Grieķija, viens panākums bija Jaunzēlandei, bet Melnkalne pirmajā posmā cīnījās bez uzvarām.

Otrā posma apakšgrupu ar trim uzvarām iesāks ASV un Brazīlija, bet pa diviem panākumiem būs Grieķijai un Čehijai.

Tikmēr Francija cīņā par pirmo vietu G apakšgrupā ar 90:56 (18:8, 25:13, 25:19, 22:16) uzveica Dominikānas Republiku.

Francūžiem ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Nando de Kolo, bet 13 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Rūdijam Gobēram. Pretiniekiem 12 punktus guva Viktors Liss.

Iepriekš šajā grupā vācieši savā pēdējā spēlē ar 96:62 (28:17, 20:19, 18:13, 30:13) sagrāva Jordānu, svinot savu pirmo panākumu turnīrā.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 18 punktiem bija Maksimiljans Klebers, bet zaudētāju rindās Ahmads Al Dvairi izcēlās ar 17 gūtiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

G apakšgrupā Francija svinēja trīs uzvaras, divi panākumi bija Dominikānai, viena uzvara Vācijai, bet Jordāna palika bešā.

Ar savu līdz šim pārliecinošāko uzvaru apakšgrupu cīņas noslēdza ASV, kas E apakšgrupā ar 98:45 (23:9, 33:14, 28:8, 14:14) sagrāva Japānu.

Amerikāņiem ar 20 punktiem atzīmējās Džeilens Brauns, bet 15 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Kembam Volkeram. Japāņiem 18 punktus sameta Judai Baba.

Iepriekš šajā grupā Čehija ar rezultātu 91:76 (22:16, 21:19, 23:25, 25:16) pārliecinošu apspēlēja Turcijas izlasi. Ar 18 punktiem Čehijas izlasē izcēlās Vojtehs Hrubans, bet vēl 17 guva Ondržejs Balvīns, kurš arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Turcijas izlases labā Džedi Osmans iemeta 24 punktus.

Apakšgrupā trīs uzvaras svinēja ASV, divas bija Čehijai, viena Turcijai, bet Japāna palika tukšā.

Šī ir pirmā Pasaules kausa izcīņa, kurā piedalās 32 izlases. Visas komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm, kuras aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divas labākās valstsvienības turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet pārējām izlasēm būs mači par 17.-32.pozīciju.

Iepriekšējā PK izcīņā, kas notika 2014.gadā uzvaru otro turnīru pēc kārtas izcīnīja ASV izlase. Pasaules kausa finālturnīrā kopumā piedalīsies 32 izlases, sacensībām notiekot astoņās dažādās Ķīnas pilsētās.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi