Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

NBA: Sniegums Orlando netiks ņemts vērā sezonas individuālo balvu sadalīšanā

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sacensības pēc to atsākšanas Orlando netiks ņemtas vērā sezonas individuālo balvu, tai skaitā vērtīgākā spēlētāja (MVP) noteikšanā, piektdien vēstīts līgas tīmekļa vietnē.

NBA piektdien paziņoja, ka cīņu laiks par līgas individuālajām balvām ir beidzies. Neviena no izsēšanas spēlēm netiks ņemta vērā, piešķirot balvas pēc sezonas beigām. Un balsojums par tām, tai skaitā NBA simboliskajām izlasēm, gada labāko debitantu un gada aizsardzības tipa spēlētāju, tiks pabeigts pirms sezonas atsākšanas Walt Disney World telpās 30.jūlijā.

Parasti balsot drīkst tuvāk regulārās sezonas beigām, taču šoreiz individuālo balvu piešķiršanas sacensības ir pabeigtas.

"Lēmums izslēgt izsēšanas spēles no balvu piešķiršanas nodrošina taisnīgu procesu, kurā visu 30 komandu spēlētājiem un treneriem būs vienlīdzīgas iespējas tikt godinātiem kā regulārās sezonas labākajiem izpildītājiem," piektdien komandām nosūtītajā apkārtrakstā vēstīja NBA.

Līgas lēmums, kas nebija negaidīts, nozīmē, ka Milvoki Bucks uzbrucējam Jannim Adetokunbo sacīkstes par otro pēc kārtas sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu tehniski beidzās pirms vairāk nekā četriem mēnešiem, kad sezona tika pārtraukta koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Viņš var kļūt tikai par 12.spēlētāju, kurš divreiz pēc kārtas ieguvis sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu.

Adetokunbo ieguva savu pirmo MVP balvu pēc vidēji 27,7 punktiem un 12,5 atlēkušajām bumbām vienā spēlē pagājušajā sezonā. Šosezon tiek gaidīts, ka viņš atkal būs MVP kandidāts ar vidēji 29,6 punktiem un 13,7 atlēkušajām bumbām "Bucks" labā.

NBA lēmums nozīmē arī to, ka Ņūorleānas Pelicans pārstāvis Zaions Viljamsons, kurš šosezon ir piedalījies vien 19 spēlēs, nespēs izdarīt pēdējo izrāvienu, lai mēģinātu noķert iespējamo uzvarētāju līgas debitantu vērtējumā Memfisas Grizzlies pārstāvi frontinieku Dža Morantu.

Statistikas rādītāju sacensības, piemēram, gūtie punkti, atlēkušās bumbas, rezultatīvas piespēles un pārķertas bumbas tehniski ir beigušās, un tās atliek tikai pasniegt izsēšanas spēļu beigās augusta vidū.

Lielākajai daļai šo statistisko trofeju sacensību matemātiski ir zināms uzvarētājs. Hjūstonas Rockets bārdainim Džeimsam Hārdenam ir vadošā loma punktu gūšanas sacīkstēs, izcīnot savu trešo titulu pēc kārtas šajā kategorijā. Viņš kļūs par septīto spēlētāju NBA vēsturē, kam tas bijis pa spēkam.

Klīvlendas Cavaliers pārstāvim Andrē Dramondam ir ievērojams pārsvars sacensībās par atlēkušo bumbu titulu. Losandželosas Lakers pārstāvis Lebrons Džeimss paliks priekšā otrajā vietā esošajam Trejam Jangam no Atlantas Hawks sacīkstēs par rezultatīvajām piespēlēm pat tad, ja Džeimss visās astoņās izsēšanas spēlēs nereģistrēs nevienu piespēli.

Ja labākā piespēlētāja titulu iegūs 35 gadus vecais Džeimss, viņš būs otrs vecākais spēlētājs aiz Stīva Neša, kurš bija 37 gadus vecs, kad ieguva savu pēdējo rezultatīvākā piespēlētāja titulu.

Džeimss cenšas būt līdz šim vecākais spēlētājs NBA vēsturē, kurš, beidzot sezonu, vidēji mačā guvis vismaz 25 punktus un izdarījis desmit rezultatīvas piespēles. Tas noticis tikai deviņas reizes NBA, pēdējoreiz Rasela Vestbruka izpildījumā, kad viņam bija 29 gadi 2017./2018.gada sezonā.

Pārķerto bumbu sacensībās joprojām nav skaidrības. Filadelfijas 76ers pārstāvis Bens Simonss to  paveicis 2,13 reizes spēlē, bet tuvākais sekotājs Čikāgas bullis Kriss Dans sezonu noslēdzis ar 1,98 pārtvertām bumbām spēlē.

NBA sezona atsākst paredzēts 30.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties Disney's ESPN Wide World of Sports Complex telpās Orlando.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi