Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NBA spēlētāji piektdien drīkst sākt individuālos treniņus klubu treniņu vietās

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu telpas piektdien var tikt atvērtas individuālo treniņu atsākšanai vietās, kur štata un pašvaldību vadība ir atvieglojusi koronavīrusa epidēmijas izraisītos ierobežojumus, trešdien vēstīja ziņu aģentūra AFP.

Tas ir pirmais mazais solis ceļā uz 2019./2020.gada NBA sezonas atsākšanu. Tā tika apturēta 12.martā pēc tam, kad Jūtas "Jazz" vienības centra spēlētājam Rūdijam Gobēram tika konstatētas pozitīvas Covid-19 analīzes. Līga nav atklājusi spēļu atsākšanas grafiku un saka, ka tā varētu mainīt treniņu plānus, kas balstīti uz jaunumiem koronavīrusa frontē.

"Mēs esam satraukti... spert šo pirmo mazo soli pretī atgriešanai spēlē. Mums pietrūkst sacensību. Mums pietrūkst biedru pleca," paziņojumā kluba vietnē tīmeklī sacīja "Jazz" basketbola operāciju viceprezidents Deniss Lindsijs.

"Mēs gatavojamies virzīties sistemātiski. Lielākais mērķis ir panākt spēlētāju un personāla pārliecību, ka viņi var droši ienākt mūsu objektā."

Ne katra komanda var atvērt telpas treniņiem, un daži klubi, ņemot vērā nepieciešamos drošības pasākumus, var izvēlēties neatsākt nodarbības. Piemēram, Kalifornijas štata noteikumi liegs Losandželosas "Lakers" un "Clippers" klubiem strādāt komandas telpās.

Arī "Jazz" neplāno atvērt telpas treniņiem piektdien, sacīja Lindsijs.

"Tas varētu būt vienas vai divu dienu laikā, bet mans minējums ir, ka tas notiks pēc 8.maija," saka Lindsijs.

"Mēs vēlamies pārliecināties, vai objekts atbilst visām līgas specifikācijām, vietējo un valsts veselības amatpersonu protokoliem. Mēs būsim vēl stingrāki ar šiem standartiem un izveidosim savus," viņš piebilda.

Tā ir līgas problēma, kā nodrošināt, lai dažiem klubiem iespēju trenēties dēļ nav lielāku priekšrocību par citiem.

Individuālajos treniņos laukumā varēs atrasties tikai četri spēlētāji, katram metot pa grozu dažādos zāles stūros, aizliedzot piespēles un treneru klātbūtni nodarbībās.

NBA plāno sīki aprakstīt prasības klubiem un spēlētājiem, ieskaitot bumbu sterilizēšanu pēc katras treniņu sesijas, ļaujot spēlētājiem vingrināties tikai savā klubā.

Tiek ziņots, ka spēlētājiem ir jāvalkā sejas maskas, izņemot fizisko aktivitāšu laiku, un pirms ieiešanas ēkā viņiem jāmēra temperatūra, savukārt darbiniekiem, kuri padod bumbas spēlētājiem, jāvalkā maskas un cimdi.

Fīniksas "Suns" plāno atgriešanos treniņos 16.maijā, dienu pēc tam, kad Arizonas štatā tiks atviegloti mājās uzturēšanās noteikumi.

Līgas līdervienība Milvoki "Bucks", kam pieder NBA labākā bilance 53-12, vēl otrdien nebija pārliecināta par treniņa laiku.

"Kad jūs dzirdat ziņojumus par lietu atsākšanos, jūs kļūstat diezgan satrauktu," sacīja Milvoki pārstāvis Pets Konotons. "Tomēr par mums vēl nav nekādas informācijas."

"Es vēlos spēlēt jau tagad, bet jūtu, ka viss, kas notiek šobrīd, ir visu aizsargāšana, kamēr vien mēs paliekam mājās un kaut kā turamies pa gabalu viens no otra," sacīja Memfisas "Grizzlies" debitants aizsargs Dža Morants. "Man klājas labi, bet es noteikti gribu būt tur, laukumā."

Oklahomasitijas "Thunder" vienības uzbrucējs Danilo Galinari, kura dzimtene ir Itālija un kurš arī cīnījās ar nāvējošo vīrusu, ilgojas pēc pasaules pēc pandēmijas.

"Mēs tiksim ar to galā," viņš teica. "Agrāk vai vēlāk mēs to izdarīsim."

Apmēram mēnesis no NBA regulārās sezonas vēl ir palicis nespēlēts. Tikmēr divus mēnešus ilgās izslēgšanas spēles vajadzēja sākt jau gandrīz pirms trim nedēļām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi