Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Nerips: nesteigsimies norakstīt komandu un kādu spēlētāju

"TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips pēc trešdien sieviešu basketbola Eirolīgā piedzīvotā trešā zaudējuma pret Slovākijas klubu Košices "Good Angels", aicināja priekšlaicīgi nenorakstīt komandu un kādu no tās spēlētājām.

"Nebūs komandā nekādas tiesas, vainīgos nemeklēsim, vien būs korektas norādes uz katras kļūdām," pēc zaudējuma ar 60:77 sacīja Nerips. Viņš uzsvēra, ka nācies spēlēt pret spēcīgām pretiniecēm un ar meistarību vien viņas apspēlēt nevarēja, bija nepieciešams komandas darbs. "Pretinieces meistarīgas. Trīs reizes spēlē izdevās pietuvoties, trīs reizes viņas atkal atrāvās," piebilda treneris.

"Galvenais - nākamās spēlēs pret "Wisla Can-Pack" un "USO Mondeville". Tās parādīs, ko mēs varam. Pret Krakovas klubu būs vieglāk, jo nespēlēs savainotā Gunta Baško, bet "USO Mondevilla" ir mums līdzīgas komplektācijas komanda," sprieda Nerips.

Treneris pakritizēja savas komandas spēlētāju Kvanitru Holingsvortu. "Viņai jāpiestrādā aizsardzībā, kur sedz tikai savu pretspēlētāju, bet ir kūtra uz palīdzēšanu komandas biedrenēm. Holingsvorta nenospēlēja savā pozīcijā un izvairījās no cīņas pie groza," piebilda Nerips.

Viņš uzsvēra, ka "TTT Rīga" šī bija tikai ceturtā spēle pilnā sastāvā, un ir pagājis tikai pusotrs mēnesis, kad visa komanda ir kopā. Komandai pozitīva rezultāta sasniegšanā nepalīdz arī psiholoģiskais piediens, no kura jātiek vaļā, lai varētu parādīt uz ko basketbolistes ir spējīgas.

Pret Slovākijas komandu nav palīdzējušas izdarītās maiņas. Nerips stāstīja, ka pirms spēles Kimberlijai Batlerei un Karlīnei Nīmanei bija personāli jāsedz pretinieču līdere Hjūstone, kura mačā guva 27 punktus. "Bija uzdevums spēlēt agresīvi un ar piezīmēm, neļaujot viņai[Hjūstonei] nospēlēt, taču viņas par abām nopelnīja tikai vienu piezīmi. Jāspēlē vēl agresīvāk. Batlere varētu spēlēt labāk pie groziem, tači bieži to komandai saka pārtraukumā, stresā paliek neizpildīts un pieļautas taktiskas kļūdas," sacīja Nerips. Katra spēle, lai arī zaudēta, komandas sniegumā atklāja un parāda mīnusus.

Savukārt "Good Angels" komandas galvenais treneris Stefans Sviteks sacīja, ka viņa vadītā komanda labi iesākusi, bija sagatavojusies spēlei un veiksmīgi mainīja tās tempu. "Mājiniecēm bija veiksmīgi brīži, taču mēs savu spēli nepazaudēja," skaidroja viesu treneris.

"TTT Rīga" līdere Kristīne Kārkliņa, kura guva 17 punktus, uz BNS jautājumu, kas komandas spēlē pietrūkst, sacīja, ka nav stabilitātes un aukstasinības.

"Situācijās, kad rezultāts aug mums par labu, vajag turpināt, bet tā vietā aizraujamies ar pašdarbību un neizdaram to, kas paredzēts. Komanda ir laba, lai cīnītos Eirolīgā, nākamajā spēlē jānocīnās labāk," sacīja basketboliste. Pirmajā ceturtdaļā pretinieces nospēlējušas ļoti labi, bet mājinieces ne visai. "Pievīla nerealizētie metieni no groza apakšas un arī tālie metieni nebija pietiekoši precīzi," mīnusus uzskaitīja Kārkliņa.

Pēc pirmajām trīs spēļu kārtām "TTT Rīga" grupā ir vienīgā komanda, kas nav spējusi gūt nevienu uzvaru. Sezonas debijā Latvijas čempiones viesos ar 60:66 zaudēja Ungārijas "Pecs 2010'', bet pirmajā mājas spēlē ar 49:72 piekāpās Itālijas čempionvienībai Taranto "Cras Basket".

''TTT Rīga'' pretendē grupā gūt vismaz 4.vietu, kas garantētu iekļūšanu astotdaļfinālā. Grupas turnīra pirmajā aplī "TTT Rīgai" 17.novembrī vēl jācīnās viesos ar Polijas klubu Krakovas ''Wisla Can-Pack'', kā arī jāuzņem ''USO Mondeville'' 24.novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi