Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Novājinātie Ventspils basketbolisti FIBA Čempionu līgas mačā spraigā galotnē piekāpjas Mursijas UCAM

Latvijas čempione Ventspils trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra devītās kārtas mačā savā laukumā ar 61:67 (13:13, 11:17, 19:16, 18:21) piekāpās apakšgrupas līderei Mursijas UCAM no Spānijas.

"Ventspils" komandas sastāvā 15 punktus iemeta Ārons Džonsons, kamēr 11 punkti Ronaldam Zaķim. Savukārt astoņus punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Usmans Dramē.

Šo spēli ar precīzu tālmetienu iesāka pēdējā laikā rezultatīvi spēlējošais Ingus Jakovičs, tomēr turpinājumā Mursijas klubs guva septiņus punktus pēc kārtas un pārņēma vadību. Pēcāk viesu pārsvars pieauga jau līdz pieciem punktiem, tomēr "Ventspils" basketbolisti viņus nekur tālu nepalaida. Kopumā laukumā ritēja diezgan mazrezultatīva cīņa, pirmajām desmit minūtēm noslēdzoties neizšķirti 13:13.

Līdzīga spēles gaita bija arī otrajā ceturksnī, komandām izceļoties ar labu spēli aizsardzībā. Tomēr, pirmajam puslaikam tuvojoties beigām, nelielu iniciatīvu ieguva UCAM basketbolisti, kuri, izmantojot iespējas uzbrukumā, nedaudz vairāk kā vienu minūti līdz lielajam pārtraukuma ieguva jau 12 punktu vadību (30:18). Tas "Ventspils" galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram lika ņemt minūtes pārtraukumu, pēc kā ventspilnieki pēc Džonsona un Mareka Jurevičus veiksmēm uzbrukumā sešus punktus atguva. Tādējādi ventspilnieki pēc pirmā puslaika atradās iedzinējos ar 24:30.

Arī teju visu otro puslaiku "Ventspils" atradās iedzinējos, turklāt trešajā ceturksnī viesu pārsvars atkal sasniedza desmit punktus (44:34). Tiesa, kurzemnieki nepadevās un pamazām veica atspēlēšanos, kas vainagojās panākumiem, jo septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām Ronalds Zaķis jau vadībā izvirzīja Latvijas čempionus.

Spēle turpinājās ļoti līdzīgā cīņā, kas aizritēja punkts punktā. Vēl divas minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija 59:59, tomēr Mursijas komanda spēja gūt piecus punktus pēc kārtas, kas arī nodrošināja viesiem uzvaru.

"Ventspilij" šajā mačā nevarēja palīdzēt komandas rezultatīvākais spēlētājs Rihards Lomažs, kurš vēl nav atguvies no savainojuma. Tāpat laukumā nedevās kapteinis Māris Gulbis, kurš ir saslimis un tuvākās nedēļas laukumā nespēlēs, un Roberts Freimanis, kurš iedzīvojies savainojumā.

Abas vienības savā starpā tikās jau 16.oktobrī, kad ventspilnieki viesos piedzīvoja zaudējumu ar 85:91. Mursijas klubs ir šīs grupas kopvērtējuma vadībā, jo deviņās spēlēs guvis astoņas uzvaras, kamēr "Ventspilij" ir trīs panākumi, tai atrodoties sestajā vietā starp septiņām komandām.

Tikmēr citā A apakšgrupas mačā trešdien Itālijas komanda Avelīno "Sidigas" uzņems Ludvigsburgas "MHP Riesen" no Vācijas.

Savukārt otrdien šajā grupā jau notika divi mači - Krievijas klubs "Ņižņij Novgorod" savā laukumā ar 86:62 sagrāva Vloclavekas "Anwil" no Polijas, kamēr Francijas komanda "Le Mans" savā skatītāju priekšā ar 85:71 pārspēja Turcijas vienību Bandirmas "Banvit".

A grupas kopvērtējumā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs vadībā atrodas Mursijas UCAM, kamēr ar pieciem panākumiem astoņās cīņās seko Avelīno "Sidigas". Piecas uzvaras deviņos mačos ir arī Bandirmas "Banvit" un "Ņižņij Novgorod" vienībām, kamēr pirmo piecinieku ar četrām uzvarām noslēdz Vloclavekas "Anwil". Tai ar trim uzvarām seko "Ventspils" un "Le Mans" basketbolisti, bet pēdējo vietu ar divām uzvarām astoņās spēlēs ieņem Ludvigsburgas "MHP Riesen".

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Mursijas klubs dibināts 1985.gadā, bet valsts čempiontitulu tas vēl nav izcīnījis. Tiesa, iepriekšējā sezonā šī vienība sasniedza FIBA Čempionu līgas pusfinālu, noslēgumā izcīnot trešo vietu.

Pagājušajā sezonā Mursijas vienība spēcīgajā Spānijas čempionātā bija desmitajā vietā, neiekļūstot izslēgšanas turnīrā, taču šobrīd šajās sacensībās tā guvusi piecas uzvaras 11 mačos, kas kopvērtējumā arī ļauj atrasties desmitajā pozīcijā.

Savukārt "Ventspils" paralēli cīnās arī "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, kur ar 12 uzvarām 13 spēlēs atrodas kopvērtējuma vadībā.

"Ventspils" starpsezonā papildināja sastāvu ar tādiem pašmāju spēlētājiem kā Mareks Jurevičus, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš un Lauris Blaus, kurš gan nesen komandu jau ir atstājis, kā arī pievienojās leģionāri Entonijs Bīns, Džonatans Erledžs un Ārons Džonsons. Leģionāra gaitās uz Franciju devies Aigars Šķēle, kā arī visi iepriekšējās sezonas ārzemnieki.

Ventspilnieki jau sezonas ievadā saskārušies ar sastāva problēmām - pleca trauma uz vairākiem mēnešiem no ierindas izsitusi Antropu.

Nolūkā stiprināt garo galu "Ventspils" noslēdza pārbaudes laika līgumu ar iepriekš Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ņujorkas "Knicks" sistēmā esošo centru Usmanu Dramē.

FIBA Čempionu līgas regulārais čempionāts noslēgsies februārī.

"Ventspils" iepriekšējā sezonā apakšgrupā ieņēma piekto vietu un sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā, kur apstājās astotdaļfinālā. Savukārt FIBA Čempionu līgas pirmajā sezonā Kurzemes klubs iekļuva izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kurā cieta zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā FIBA Čempionu līgā triumfēja Atēnu AEK, kas uzvarēja savā laukumā notikušajā finālčetrinieka turnīrā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi