Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pētersons un trīs Valmieras komandas futbolisti saņēmuši izsaukumu uz izlasi

Eirokausos veiksmīgi spēlējošais Riga aizsargs Armands Pētersons, kā arī virslīgā atzīstamu sniegumu demonstrējošie Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola spēlētāji Vladislavs Lazarevs, Boriss Bogdaškins un Ēriks Punculs izpelnījušies izsaukumu uz Latvijas futbola izlasi.

No šiem futbolistiem tikai Bogdaškins iepriekš izpelnījies izsaukumu uz izlasi, taču valstsvienībā viņš nav spēlējis.

Salīdzinot ar iepriekšējiem sasaukumiem, šoreiz valstsvienībā nebūs Jāņa un Dāvja Ikaunieku, Artūra Karašauska un Vladislava Gabova. Tāpat izsaukumu nav saņēmis Kaspars Ikstens, kurš parasti bija izlases trešais vārtsargs. Toties ir pussargs Daniels Ontužāns, kurš vasarā Minhenes Bayern sastāvā pārbaudes spēlē guva traumu, bet vēl nav atgriezies laukumā.

Latvijas izlase šomēnes aizvadīs divas spēles - 6.septembrī viesos pret Austriju un 9.septembrī Daugavas stadionā Rīgā pret Ziemeļmaķedoniju.

Par "vienpadsmit vilkiem" dēvētā komanda kvalifikācijas ciklu iesākusi ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs. Martā Latvija viesos ar 1:3 piekāpās Ziemeļmaķedonijai, bet pēc tam cienījamā mačā ar 0:2 atzina Polijas pārākumu. Nākamās divas spēles notika savā laukumā, kur tika parādīts blāvs sniegums, kā rezultātā piedzīvoti zaudējumi 0:3 pret Izraēlu un 0:5 pret Slovēniju.

"Manā valstī pēc šādām spēlēm ielās labāk nerādīties," pēc pēdējā zaudējuma atzīmēja Slovēnijā augušais serbu speciālists Stojanovičs.

Oktobrī Latvija savā laukumā uzņems Poliju un viesosies pie Izraēlas, bet novembrī izbraukumā tiksies ar Slovēniju un mājās duelēsies ar Austriju.

Kvalifikācijas G apakšgrupā vadībā ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem četrās spēlēs ir Polija, septiņus punktus guvusi Izraēla, seši punkti ir Austrijai, piecus guvusi Slovēnija, četrus - Ziemeļmaķedonija, bet Latvija ir bešā.

Latvijas valstsvienība Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā atrodas necilajā 134.vietā, Austrija ir 37.pozīcijā, bet Ziemeļmaķedonija ieņem 71.vietu.

Martā par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts serbu speciālists Slaviša Stojanovičs. Decembra sākumā no izlases galvenā trenera amata nolēma atkāpties somu speciālists Miksu Pātelainens, kurš komandu vadīja vien kopš maija jeb mazāk nekā astoņus mēnešus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi