Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Porziņģa 32 punkti neglābj Mavericks no zaudējuma Trail Blazers basketbolistiem

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pirmo reizi kopš 2017.gada decembra guva vairāk nekā 30 punktus, tomēr tas neglāba Dalasas Mavericks no pirmā zaudējuma šajā sezonā.

Mavericks savā laukumā ar rezultātu 119:121 (40:25, 31:34, 24:36, 24:26) zaudēja Portlendas Trail Blazers.

Porziņģis laukumā pavadīja 34 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā izcēlās ar 32 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm un diviem blokiem. Spēlētājs grozā raidīja trīs no desmit tālmetieniem un septiņus no desmit "sodiņiem", kā arī nopelnīja četras personīgās piezīmes. Ar Porziņģi laukumā Dalasas vienība ielaida par septiņiem punktiem vairāk nekā iemeta.

Porziņģis vairāk nekā 30 punktus nebija guvis kopš 2017.gada decembra.

Tikmēr gandrīz otro triple double pēc kārtas iekrāja Luka Dončičs, kurš izcēlās ar 29 punktiem, 12 bumbām zem groziem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Portlendas klubā 35 punkti un sešas atlēkušās bumbas Sīdžejam Makolumam, kamēr 28 punktus guva Damjans Lilards.

Mavericks komanda pirmajā puslaikā lieliski darbojās abos laukuma galos, Porziņģim ar Dončiču veicot vairākas sadarbības. Latvijas basketbolists spēli iesāka ar pustālo metienu un sodu, bet turpinājumā bija aktīvs pie pretinieku groza, vienā no epizodēm triekdams bumbu grozā no augšas.

Porziņģis arī otrajā ceturtdaļā turpināja būt Portlendas vienības bieds, pirmajās divās minūtēs realizējot divus tālmetienus. Mavericks +15 punktu pārsvars līdz puslaika beigām nedaudz saruka, bet trešās ceturtdaļas sākumā tas jau bija rakstāms ar viencipara skaitli - 76:67. Pusotru minūti līdz trešās trešdaļas beigām Porziņģis ar bumbas triecienu grozā panāca 95:92, tomēr pēdējās 12 minūtes nācās iesākt iedzinējos. 

Abas komanda atlikušajā laikā spēlēja punkts punktā, Dončičam un Porziņģim priecējot skatītājus ar vairākām labām sadarbībām, kas gan neglāba Dalasas komandu no pirmā zaudējuma šajā sezonā.

2018./19.gada sezonā par čempioniem kļuva Raptors basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pārspēja Warriors vienību.

 

Top komentāri

edvinssilavs
e
Ne vienmēr svarīgi cik tu iemet grozus, bet gan no cik metieniem ir rezultatīvi metieni! Līderim ir jābūt lielāks procents iemesto grozu, citādi komanda vienmēr zaudēs. Porziņģim vēl jāpiestrādā pie rezultativitātes, tad būs ļoti labi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi