Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sametis pēc neveiksmes Podgoricā: Jāsagatavo laba augsne šāvienam

Gadiem ilgi iespēlētā Latvijas valstsvienības modeļa aptvere pamazām tukšojas, tomēr pēdējās patronas tajā saglabājušās vēl vienam mēģinājumam "izšaut" un sasniegt ko nebijušu pasaules vai Eiropas basketbolā.

Komandas līderu brieduma gados lāča pakalpojumu sagādājusi Starptautiskā Basketbola savienība (FIBA), kas paretinājusi nozīmīgāko sacensību ritmu un strīdā ar Eiropas bagātāko klubu apvienību nostādījusi komandas un spēlētājus grūtā situācijā, tomēr joprojām aktuāla ir cīņa par olimpisko ceļazīmi un kontinenta meistarsacīkšu godalgām. Svarīgi, lai kārtējā neveiksme nesabojātu līderu apetīti un Latvijas Basketbola savienība veidotu atbilstošu vidi Eirolīgas un NBA līmeņa spēlētāju ambīciju piepildīšanai.

Pirms izšķirošā kvalifikācijas cikla treneris Vecvagars uzdevumu pielīdzināja pārlecamam grāvim. Izkārpīšanos no tā apgrūtina sarežģītais ceļš uz tuvākajām augstas raudzes sacensībām un neapstādināmais laika rats. Tikšana uz 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikāciju šobrīd vairs nav pašu rokās, bet nākamais Eiropas čempionāts pēc sacensību sistēmas reorganizācijas no divu uz četru gadu ciklu paredzēts vien 2021. gadā.

Jānim Strēlniekam un Dairim Bertānam šogad apritēs 30, šim slieksnim tuvojas Žanis Peiners, Mareks Mejeris un Mārtiņš Meiers. Nākamā iespēja spēlēt Pasaules kausā būs 2023. gadā, kad virs 30 būs arī Jānim Timmam un Dāvim Bertānam. Pirmās Eiropas jaunatnes čempionātu godalgas izcīnījušajiem basketbolistiem vēl atlikušas divas, iespējams, trīs iespējas augstam lidojumam valstsvienību līmenī.

Situācijā, kad aizpērn drīz pēc Eiropas čempionāta startējošajā Pasaules kausa kvalifikācijā bija riskanti uzticēties vietējo basketbola vidi līdz kaulam nezinošam trenerim, bija attaisnojama izvēle par valstsvienības treneru korpusā jau strādājušu speciālistu bez tik augsta līmeņa pieredzes galvenā trenera lomā. Šobrīd laika iepazīties ar materiālu potenciālajam komandas vadītājam būs krietni vairāk, tāpēc būtu vērts apsvērt visaugstākajā līmenī rūdīta trenera piesaisti. Aizvadītais Pasaules kausa kvalifikācijas cikls un dalību finālturnīrā izšķīrusī metiena tiesa apliecināja, ka šajā konkurencē sīkumu nav. Un neticēšu apgalvojumam, ka par saprātīgu atalgojumu nav iespējams atrast labu speciālistu Latvijas izlasei, kurā var pavērties potenciāls strādāt ar Eiropas un pasaules mēroga zvaigznēm Porziņģi, Strēlnieku, brāļiem Bertāniem un citiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi