Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šmitam četri punkti Barcelona uzvarā ULEB Eirolīgā

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien ULEB Eirolīgas ceturtās kārtas spēlē guva četrus punktus un palīdzēja Barcelona izcīnīt uzvaru papildlaikā.

"Barcelona" mājās ar 97:89 (13:16, 23:17, 22:23, 17:17, 22:14) papildlaikā uzvarēja Atēnu "Panathinaikos Opap".

Šmits spēli sāka starta pieciniekā un laukumā pavadīja 22 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, divreiz rezultatīvi piespēlēja, reizi pārtvēra bumbu un bloķēja vienu metienu. Viņš grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem, bet abi "trejači" lidoja garām grozam. Šmits arī iemeta divus soda metienus.

Tāpat viņš nopelnīja četras personīgās piezīmes un iekrāja trīs efektivitātes koeficienta punktus. Latvijas izlases spēlētājam lielāku spēles laiku liedza iegūt sakrātās piezīmes. Šmits trešās ceturtdaļas vidū uzbrukumā nopelnīja savu ceturto piezīmi un nākamās desmit minūtes laukumā nedevās.

Rezultatīvākais ar 24 punktiem Barselonas vienībā bija Korijs Higinss, kura rēķinā arī septiņas atlēkušās bumbas, bet 20 punkti Brendonam Deivisam. "Panathinaikos Opap" komandā Markuss Fosters iemeta 24 punktus.

Viens no mača tiesnešiem bija Latvijas vadošais soģis Oļegs Latiševs.

Tikmēr Kauņas "Žalgiris" savā laukumā ar 89:73 (25:16, 16:19, 25:20, 23:18) uzvarēja Stambulas "Anadolu Efes", svinot jau ceturto panākumu pēc kārtas.

Lietuvas komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām bija Naidžels Hejess, kamēr Stambulas klubā ar 20 punktiem izcēlās Braiens Danstons.

Lai arī Lietuvā pēdējās dienās saslimušo skaits ar Covid-19 pieaug teju tikpat krasi kā Latvijā, spēli "Žalgiris" arēnā klātienē vēroja 5011 līdzjutēji.

Ceturtdien spēle pret Belgradas "Crvena zvezda mts" bija paredzēta arī Riharda Lomaža pārstāvētajai Vilērbānas ASVEL, taču komandā trim personām pirms piecām dienām noteica inficēšanos ar Covid-19. 

Jau ziņots, ka Maskavas CSKA basketbolisti joprojām bez latviešu saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka ierindā trešdien viesos uzvarēja ULEB Eirolīgas spēlē. CSKA Stambulā pagarinājumā vinnēja "Fenerbahče Beko" ar 78:77.

Turnīra vadībā ar četriem panākumiem ir "Žalgiris", "Barcelona" ar trim panākumiem ir trešā, kamēr CSKA trīs mačos iekrājusi divus panākumus un aizņem devīto pozīciju.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Šogad čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi