Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ventspils basketbola un futbola klubi neziņā par sankciju ietekmi

Ventspils basketbola un futbola klubi šobrīd ir neziņā par to, kā Ventspils mēram Aivaram Lembergam (Latvijai un Ventspilij) un Ventspils brīvostas pārvaldei noteiktās ASV sankcijas ietekmēs abu klubu nākotni, aģentūrai LETA atzina komandu pārstāvji.

Basketbola klubam Ventspils, kura prezidents ir Lembergs, ar Ventspils brīvostu ir noslēgts 438 244 eiro vērts līgums par reklāmas aktivitāšu īstenošanu 2019.gadā basketbola spēļu laikā.

Ventspils brīvosta ir basketbola kluba ģenerālsponsors, un no brīvostas saņemtais atbalsts veido aptuveni trešdaļu no kluba budžeta. 

"Ar šo finansējumu nodrošinām kluba darbību, ne tikai sasniedzot sportiskos mērķus, bet arī strādājot sabiedrības labā," aģentūrai LETA teica kluba valdes loceklis Ralfs Pleinics.

Pleinics atzina, ka pagaidām klubs nejūt sankciju ietekmi, bet jāgaida no dienas uz dienu, kā situācija mainīsies.

"Nezinu, kā [sankcijas] ietekmēs [klubu], bet ceru, ka nekādā veidā. Pagaidām ir neziņa un mēģinām izstrādāt visādus scenārijus," sacīja Pleinics.

Klubs cīnās par Latvijas godu starptautiskajā arēnā un ieguvis daudzus titulus, norādīja Pleinics, piebilstot, ka neizprot procesus, kas notiek ap Lembergu, kurš "ir kluba prezidents un veiksmīgi strādājis 25 gadus".

Tikmēr futbola klubam Ventspils ir noslēgts 399 116 eiro vērts līgums ar brīvostu par reklāmas aktivitāšu īstenošanu 2019.gadā futbola spēļu laikā.

Futbola kluba izpilddirektors Sergejs Usačovs aģentūrai LETA atzina, ka šobrīd grūti pateikt, kādā veidā sankcijas varētu ietekmēt klubu.

"Domāju, ka jebkurai organizācija, zaudējot atbalstītāju, sekas ir negatīvas. Ne tikai sporta klubam, bet jebkurai citai organizācijai būtu nepatīkami zaudēt savu atbalstītāju," norādīja Usačevs.

Kā ziņots, ASV Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) pirmdien, 9.decembrī, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteicis sankcijas Lembergam un četrām ar viņu saistītām juridiskām personām - Ventspils brīvostas pārvaldei, Ventspils attīstības aģentūrai, Biznesa attīstības asociācijai un Latvijas Tranzīta biznesa asociācijai. Pēc 2020.gada 8.janvāra jebkādi finansiāli darījumi ar četrām sankcionētajām juridiskajām personām nebūs iespējami, jo bankas tos neapkalpos.

Turklāt sankcijas attiecas arī uz uzņēmumiem, kurus kontrolē Lembergs vai kuros viņš minēts kā patiesais labuma guvējs. Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir izstrādājusi noteikumus, kādā veidā bankas var pārliecināties, vai uzrādītais uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir īstais patiesais labuma guvējs. 

"FKTK ir nodrošinājusi vienotu izpratni par to, kā veicama patiesā labuma guvēja noskaidrošana. Ja šo informāciju nevar iegūt pietiekamā apmērā, bankai ir pienākums izbeigt darījumu attiecības ar klientu," skaidroja FKTK Atbilstības kontroles departamenta direktora vietnieks Kristaps Markovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi