Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VIDEO: Knicks fani izsvilpj un apsaukā Porziņģi, Dalasa paklūp Ņujorkā

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ceturtdien aizvadīja savu pirmo spēli Madison Square Garden pēc aizmainīšanas uz Dalasas Mavericks, guva 20 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, taču ar to nebija gana, lai viņa jaunā komanda svinētu uzvaru.

Mavericks Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē viesos ar 103:106 (23:27, 30:31, 34:29, 16:19) piekāpās Porziņgā iepriekš pārstāvētajai Ņujorkas Knicks komandai.

 

Ņujorkas basketbolisti šosezon divas no savām trim uzvarām izcīnījuši tieši pret Mavericks vienību.

Porziņģis šajā spēlē laukumā pavadīja 33 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā grozā raidīja sešus no 12 divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un visus piecus soda metienus. 

Tāpat viņš izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja trīs metienus, pieļāva divas kļūdas un vienu reizi pārkāpa noteikumus. Dalasa ar viņu laukumā iemeta par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

Dalasas komandā ar 33 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Luka Dončičs.

Ņujorkiešiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Marks Moriss, bet 17 punkti un desmit bumbas zem groziem bija Jūliusam Rendlam.

Knicks komandā latvietis no 2015. līdz 2018.gadam aizvadīja 186 regulārā čempionāta spēles, to laikā caurmērā izceļoties ar 17,8 punktiem un 7,1 atlēkušo bumbu. Jau februārī pēc aizmainīšanas uz Mavericks komandu Ņujorkas fani solīja latvieti izsvilpt viņa pirmajā mājas spēlē MSG un teikto pildīja jau no spēlētāju iepazīstināšanas ceremonijas. Tāpat arī mača gaitā viņš tika izsvilpts un rupji apsaukāts.

Porziņģis nokaitētajā gaisotnē pirmajā ceturtdaļā punktus guva tikai no soda metienu līnijas, viesiem pirmo divpadsmitminūti zaudējot ar 23:27. Arī otrā ceturkšņa sākumā viņam neveicās ar metieniem no spēles līdz ceturtajā minūtē viņš ar "danku" pielaboja komandas biedra metienu - 32:38. 

Minūti vēlāk viņš pielaboja vēl vienu komandas biedra nesekmīgo raidījumu, bet nākamreiz izcēlās četras minūtes pirms puslaika beigām (40:46). Līdz spēles pirmās daļas noslēgumam viņš guva vēl četrus punktus, bet pārtraukumā viesi devās ar piecu punktu deficītu (53:58).

Porziņģis pēc puslaika beigu svilpes parūpējās par kuriozu momentu, sākumā dodoties Knicks ģērbtuvju virzienā, bet pēc tam pagriežoties pareizajā virzienā.

Otrā puslaika otrajā minūtē liepājnieks vēlreiz ielika bumbu grozā no augšas, bet nākamajā minūtē realizēja  savu pirmo un vienīgo tālmetienu mačā - 58:63. Pēdējo reizi punktus mačā viņš guva trešās ceturtdaļas pēdējā sekundē, kad ar "danku" pielaboja Dončiča tālmetienu un panāca neizšķirtu 87:87.

 

Ceturtajā ceturtdaļā latviešu basketbolists spēlē iesaistījās piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Mavericks šajā nogrieznī vienīgo reizi bija vadībā (95:94). Pēdējā ceturtdaļā rezultāta tablo neizšķirtu vēstīja piecas reizes, tajā skaitā arī 14 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad mirkli vēlāk Moriss ar tālmetienu panāca 104:101 "Knicks" labā. 

Dončičs gan divus punktus atguva, taču Franks Nilikinā atbildēja ar diviem "sodiņiem" un atjaunoja trīs punktu pārsvaru. Pēdējās sekundēs Mavericks ar Porziņģi laukumā atspēlēties nespēja.

Mavericks ar sešām uzvarām 11 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, bet Knicks 12 spēlēs izcīnījusi vien trīs panākumus, ierindojoties 14.pozīcijā Austrumos.

Dalasas komanda atgriezīsies mājās uz četrām spēlēm, sestdien laukumā uzņemot NBA čempioni Toronto Raptors.

papildināta visa ziņa

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi