Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VIDEO: Porziņģis gadu noslēdz ar lielisku sniegumu Dalasas uzvarā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien 2021.gada pēdējā spēlē guva 24 punktus un sekmēja Dalasas Mavericks uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā.

Dalasieši viesos ar rezultātu 112:96 (34:39, 28:17, 32:20, 18:20) pārspēja Sakramento "Kings" vienību.

Porziņģis piektdien spēlēja 32 minūtes un 44 sekundes, realizējot sešus no astoņiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un sešus no septiņiem "sodiņiem". 20 punktu robežu liepājnieks pārsniedzis četros mačos pēc kārtas un septiņās no pēdējām deviņām cīņām, kurās piedalījies.

Viņš arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, atdeva sešas rezultatīvas piespēles, bloķēja divus metienus, divreiz pārkāpa noteikumus un pieļāva divas kļūdas. "Mavericks" ar latvieti laukumā iemeta par 27 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs vienībā.

Ar 23 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Džeilens Bransons. Covid-19 protokolam šobrīd pakļauti astoņi "Mavericks" spēlētāji, tajā skaitā Luka Dončičs un nesen īstermiņā nolīgtais Aizija Tomass.

"Kings" vienībā ar 17 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm izcēlās Tairīss Halibērtons.

Pirms pāris dienām "Mavericks" šo abu komandu savstarpējā cīņā cieta pēdējās sekundes zaudējumu, "Kings" uzvaru atnesot Čimzija Metu tālmetiens. Piektdien pēc pirmajā ceturtdaļā ielaistiem 39 punktiem nākamajos nogriežņos viesi uzlaboja savu aizsardzību. "Kings" patraucēja arī 12 neprecīzie metieni pēc kārtas un septiņarpus nerezultatīvas minūtes trešajā ceturtdaļā.

Trešajā ceturtdaļā Bransona metiens ievadīja izšķirošo izrāvienu 24:2, kura laikā Dvaits Pauels izcēlās ar pēc kārtas četriem bumbas triecieniem grozā no augšas. Divi no tiem bija pēc "alley-oop" piespēlēm no Bransona un Redžija Baloka.

"Mavericks" ar 17 uzvarām 35 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, kur "Kings" ar 15 uzvarām 37 cīņās ir 11.pozīcijā.

Nākamo spēli "Mavericks" aizvadīs svētdien pret Oklahomasitijas "Thunder", kuru uzveikusi četros no pieciem pēdējiem dueļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi