Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Zvirgzdiņš: Tas, ka visu laiku bijām aiz muguras, laupīja spēlētājām pārliecību

"Nezinu, kas notika ar komandu. Slikti spēlējām aizsardzībā, slikti metām, slikti cīnījāmies par atlēkušajām bumbām, tāpēc arī zaudējām," Latvijas dāmu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš uzskaitīja zaudējuma iemeslus pēc svarīgās Eiropas čempionāta pamatturnīra otrās kārtas spēles pret Horvātiju.

"Visvairāk iegāza tieši zaudētā cīņa par atlēkušajām bumbām." Viņam piekrita arī viena no izlases pieredzējušākajām spēlētājām Zane Eglīte, kura sarunā ar Diena.lv nespēja atbildēt, kāpēc komandas sniegums bija tiks slikts.

"Nenospēlējām savu spēli. Spēlējām slikti. Nedabūjām spēles ritmu, vajadzēja spēlēt ātrāk. Arī netikām galā ar viņu garajām spēlētājām, nespējām izgrūst viņas no trīs sekunžu zonas. Nepaņēmām bumbas aizsardzībā, tāpēc viņām pārāk bieži bija atkārtoti uzbrukumi," teica basketboliste. To, ka tikai abām Anetēm – Jēkabsonei-Žogotai un Šteinbergai – regulāri izdevās gūt punktus, viņa skaidroja ar pārliecības faktoru: "Spēlētājas, kuras varēja trāpīt, kurām bija lielāka pārliecība, arī vairāk uzņēmās iniciatīvu, tāpēc tas punktu sadalījums iznāca tāds. Pārējām ir jāņem piemērs, jābūt pārliecinātākām par sevi. Tas arī ievērojami atvieglotu uzdevumu līderēm."

Spēles beigās Eglītei tika fiksēts noteikumu pārkāpums, pēc kura komanda zaudēja iespēju noturēt aizsardzību un izveidot vēl vienu uzbrukumu. "Uzdevums bija noturēt aizsardzību bez soda. Situācija bija tāda, ka tikai no tiesneša bija atkarīgs, būs piezīme man vai uzbrucējai, kā šādās situācijās ir bieži. Tur īsti nav ko diskutēt – kā viņi nolemj, tā ir. Jāpielāgojas," atzina spēlētāja. Viņa uzsvēra, ka komanda apzinās palikšanu bez atkāpšanās ceļa. "Jāuzvar abās spēlēs, lai saglabātu izredzes tikt tālāk. Jāatdod sevi par simts procentiem. Fiziski pēc divām spēlēm pēc kārtas nav problēmu. Jūtos normāli."

Treneris Zvirgzdiņš piebilda, ka viens no izšķirošajiem faktoriem spēlē bijis tas, ka tā arī īsti neizdevās iegūt pārsvaru spēlē. "Mums vajag, lai mēs arī kādā brīdī tiktu vadībā. Tad spēlētājām ir lielāka pārliecība, īpaši jau metienos. Paskatieties uz tablo, cik un kuras spēlētājas ir guvušas punktus! Ko tad mēs gribam? Ja visu laiku ejam no aizmugures, ir grūtāk spēlēt. Zemapziņā visu laiku ir tā sajūta, ka jāatgūstas, un tā traucē spēlēt,” viņš klāstīja.

Treneris paslavēja Ditu Liepkalni, kura pēdējās ceturtdaļas sākumā ar divām veiksmīgām uzbrukuma epizodēm pavēra cerības vēl pacīnīties par uzvaru. "Ilgi domāju, uzticēties vai ne. Paldies viņai, ka savu iespēju izmantoja. Tas liks arī padomāt, ko un kā mainīt uz sestdienas spēli pret Lielbritāniju."

Latvijas sieviešu basketbola izlase ļoti svarīgā Eiropas čempionāta finālturnīra otrajā spēlē piektdien ar rezultātu 63:67 (19:20, 10:16, 14:12, 19:20) piekāpās traumu novājinātajai Horvātijas valstsvienībai.

Latvijas izlases labā 24 punktus guva Anete Šteinberga, kuras kontā arī astoņas bumbas zem groziem, bet 18 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles Anetei Jēkabsonei-Žogotai.

Šis zaudējums Latvijas izlasei ievērojami apgrūtinājis cīņu par vietu sacensību otrajā posmā, tomēr tai atlikušas vēl divas spēles, kas notiks sestdien un svētdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi