Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Grigorjeva cīnīsies par Eiropas spēļu zelta godalgu

Latvijas brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva trešdien Minskā notiekošo otro Eiropas spēļu pusfinālā pārspēja Lietuvas cīkstoni, tādējādi kvalificējoties fināla cīņai.

Grigorjeva pusfinālā ar 10:3 pieveica Lietuvas cīkstoni Danuti Domikaitīti.

Jau pašā cīņas sākumā Grigorjeva uzņēmās iniciatīvu un spēja panākt ātru 4:1, bet nedaudz vēlāk viņai izdevās savu pārsvaru palielināt līdz 8:1. Otrajā periodā Grigorjeva pretiniecei nedeva daudz iespēju atgūties un svinēja uzvaru ar 10:3.

Finālā latvietei pretim stāsies Krievijas cīkstone Anastasija Bratčikova, kura pusfinālā uzveica ukrainieti Allu Čerkasovu.

Grigorjeva pirms četriem gadiem izcīnīja Eiropas spēļu bronzas medaļu. Daugavpiliete ir trīskārtēja Eiropas čempione.

Tikmēr viņas pretiniece Bratčikova ir iepriekšējo divu gadu Eiropas čempione.

Aprīlī notikušajā Eiropas čempionātā Grigorjeva izcīnīja bronzas medaļu, kamēr Bratčikova cieta zaudējumu jau pirmajā cīņā.

Iepriekš sacensībās Grogorjeva astotdaļfināla cīņā ar 4:1 pieveica bulgārieti Sofiju Georgijevu. Līdz ar to viena no galvenajām favorītēm uz Eiropas spēļu zelta medaļu sasniedza ceturtdaļfinālu, kur vēlāk trešdien ar 10:3 pārspēja Rumānijas cīkstoni Angelu Aleksandru.

Izšķirošās cīņas par medaļām šajā svara kategorijā gaidāmas ceturtdien.

Iepriekš jau ziņots, ka Latvijas vadošais smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs Minskā notiekošajās Eiropas spēlēs trešdien 200 metru pusfinālā palika piektais, nesasniedzot sacensību finālu.

Rumjancevs startēja pirmajās 200 metru priekšsacīkstēs, kurās ieņēma ceturto vietu, finišu sasniedzot pēc 35,507 sekundēm, tas ļāva kvalificēties sacensību pusfinālam.

Vēlāk pusfinālā Rumjancevs ar 35,349 sekundēm savā braucienā bija piektais, tādējādi neiekļūdams A finālā un ceturtdien cīnīsies B finālā par desmito vietu.

Tikmēr Latvijas smaiļotāja Madara Aldiņa šajā pat distancē priekšsacīkstēs ieņēma astoto vietu un nekvalificējās dalībai pusfinālā. Viņa ieņēma priekšpēdējo vietu 24 sportistu konkurencē.

Citviet trešdien 13.vietu 25 metru distancē šaušanā ar standarta pistoli guva Agate Rašmane, kura nepārvarēja kvalifikāciju. Divu kārtu summā viņa ieguva 580 punktus, par trim punktiem atpaliekot no pirmā astoņnieka, kas nodrošināja dalību izšķirošajās cīņās.

Rašmane šajās Eiropas spēlēs palīdzējusi sagādāt jau vienu sudraba medaļu.

Savukārt badmintona turnīru trešdien ar zaudējumu noslēdza latviete Ieva Pope, kura grupu sacensību trešajā mačā ar 0-2 (5:21, 14:21) piekāpās ar otro numuru izliktajai Dānijas sportistei Miai Blihfeldei. Dāniete pērn ieguva bronzu Eiropas čempionātā.

Līdz ar to trīs spēļu laikā Pope neuzvarēja nevienā setā un nu ir noslēgusi dalību Eiropas spēlēs.

Latvijas sportisti šajās Eiropas spēlēs tikuši jau pie piecām medaļām - trīs sudrabiem un divām bronzām. Sudrabu guvuši sambo cīkstonis Viktors Reško, Latvijas 3x3 basketbolisti un šāvēju jauktā komanda Lauris Strautmanis/Agate Rašmane. Strautmanis guvis bronzu arī individuālās sacensībās, kamēr šāda paša kaluma medaļu guvusi arī šķēpmetēja Madara Palameika.

Eiropas spēles Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā risināsies līdz svētdienai, kurā piedalīsies 50 kontinenta valstu labākie vasaras sporta veidu pārstāvji.

Latvijas delegācijas pieteikumā otrajās Eiropas spēlēs iekļauti 53 sportisti 13 sporta veidos.

Viskuplāk valsts Minskā pārstāvēta vieglatlētikā, kur Eiropas izlašu komandu sacensībās Latvija piedalās ar pilnu vienību - 15 sportistu sastāvā, kā arī ar sešiem rezervistiem. Pirmajās Eiropas spēlēs Baku 2015.gadā Latvijas izlases komanda vieglatlētikā nepiedalījās, jo toreiz noritēja Eiropas komandu čempionāta zemākās jeb trešās līgas sacensības ar 14 valstu līdzdalību.

Latvija otrajās Eiropas spēlēs piedalījās arī ar divām 3x3 basketbola komandām sievietēm un vīriešiem. Pieci sportisti pārstāvēti kanoe sacensībās, četri startēs šosejas riteņbraukšanā, pa trīs piedalās boksa turnīrā un cīņā, divi pārstāvji ir arī džudo un šaušanas sacensībās, bet pa vienam sportistam no Latvijas ir badmintona, karatē, loka šaušanas, sambo un vingrošanas sacensībās.

Eiropas spēles ir starptautiskas kompleksas sacensības, kuras tiek organizētas reizi četros gados un tajās piedalās sportisti no visa kontinenta. Otrajās Eiropas spēlēs Minskā sacensību programmā ir iekļauti 15 sporta veidu 23 disciplīnas - badmintons, 3x3 basketbols, bokss, cīņa, riteņbraukšana, vingrošana, kanoe, džudo, karatē, vieglatlētika, sambo, loka šaušana, šaušana, galda teniss un pludmales futbols. Astoņos sporta veidos (loka šaušanā, vieglatlētikā, badmintonā, šosejas riteņbraukšanā, džudo, karatē, šaušanā un galda tenisā) šajās sacensībās noritēs arī kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet divos sporta veidos - boksā un džudo - tiek noskaidroti arī labākie Eiropas čempionāta ietvaros. Sacensībās Minskā piedalās vairāk nekā 4000 atlētu no 50 Eiropas valstīm.

Pirmās Eiropas spēles 2015.gadā notika Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Latvijas delegācijas sastāvā bija iekļauti 65 sportisti un Latvija šajās spēlēs izcīnīja vienu zelta medaļu pludmales volejbolā un bronzas godalgu cīņas sportā. Par čempioniem kļuva Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, bet Anastasija Grigorjeva izcīnīja bronzu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi